Megesik, hogy éljük mindennapi életünket, aztán történik valami, ami mindent felkavar. Ha ez így van az emberekkel, annál inkább érvényes az állatokra. Caffrey egy teljesen átlagos macska volt egészen addig a napig, amíg el nem ütötte egy autó. Egészen addig a napig nem gondolt semmi másra, csak az egerekre, a fára mászásra, evésre és alvásra, ám attól a pillanattól kezdve, hogy az autó kerekei maga alá gyűrték, többé már semmi sem maradhatott a régiben.

caffreycica2

A bal hátsó lábát elvesztő perzsa macska egy műtétnek köszönhetően tovább élte életét, ám újabb szerencsétlenség történt. A balesetet követő tizedik évben kiderült, hogy daganata van, méghozzá az első lábak egyikén. Caffrey gazdája, Sue Greaves dönteni kényszerült. Amputáció vagy kemoterápia? Az 58 éves hölgy a műtétet választotta.

caffreycica1

Caffrey azóta két lábon él, melyek mindegyike egészséges, azonban ezek az ép végtagok a cicus egyik oldalán találhatók. Caffrey másik oldala „üres”. A leleményes kis állat alkalmazkodva a természet szeszélyeihez megtanulta a fogyatékosoknak járó élet kereteit és határait, ám mintha semmibe venné az egykori sérüléseket. Szökell, játszik, kergetőzik. Igazi túlélő, akitől mi is tanulhatnánk!