Gyakorlatilag nem is észlelte, hogy elhagyta az anyaméhet az a kislány, akit az orvosok a császármetszés során az ép magzatburokkal együtt emeltek ki anyja méhéből. Az ilyesmi meglehetősen ritka, aminek a legfőbb oka, hogy a magzatburok általában a szülés megindulásával magától elreped, illetve amennyiben ez nem történik meg, a szülés megindításakor, mesterséges úton repesztik meg.


magzat

A császármetszést végző görög szülészorvos, dr. Aris Tsigris elmondta, hogy az ilyen jellegű császármetszés sem veszélyezteti a babát, hiszen a burok nem csak az anyaméhben, hanem azon kívül is biztonságosan megrepeszthető, megrepedésével pedig a baba azonnal lélegezni kezd. Egyébként a szülész a méhen kívül továbbra is a magzatburokban lévő kislányról egy lenyűgöző fényképet is közzétett a Facebookon.

Az anyaméhből kiemelt kislány a magzatburokban pontosan úgy viselkedett, mintha továbbra is édesanyja méhében lenne, azonban az orvos elmondása szerint a gyermek egy pillanatig sem volt életveszélyben. A magzatburok megrepesztését követően a kislány azonnal lélegezni kezdett.