[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

216 ezer forint integrációs támogatásra? Lehet? Igen! Ma kikerült egy, a fentebb nevezett összegről szóló utalvány képe a Facebookra, amit egyébként azóta már törölt megosztója. Igaz, mondták, hogy kamu, meg Photoshop, meg biztos szervezet kapta, mégis kicsit utánanéztünk. Szóval itt nem éri meg sem becsülettel dolgozni, nemhogy munkanélkülinek vagy hajléktalannak lenni. Menekültnek kell lenni. Potya pénz, alig-felelősség, minimális követelmények, és mindezért fizetnek is!

 

Magyarországon igenis sokkal jobban megéri menekültnek és oltalmazottnak lenni – vagy hazudni magunkat -, mintsem egyszerűen bajba került embernek. A menekült és oltalmazott ugyanis köthet a BÁH-hal integrációs szerződést, és máris egy rakás kedvezmény, támogatás és segítség illeti meg. A pénzt a BÁH-tól, a segítséget a Családsegítő Szolgálat munkatársaitól kapja, az alábbiak szerint:
– szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadás
– anyagi nehézségekkel küzdők számára pénzbeli, természetbeni ellátásokhoz, szociális szolgáltatásokhoz való – – hozzájutás megszervezése
– családgondozás és közösségfejlesztő programok szervezése
– szociálisan rászorult személyek (munkanélküliek, lakhatási problémákkal küzdők, fogyatékossággal élők, krónikus betegek, szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek, kábítószer-problémával küzdők) és családtagjaik részére tanácsadás nyújtása és családokat segítő szolgáltatások
– családokon belüli kapcsolaterősítést szolgáló közösségépítő, konfliktuskezelő programok és szolgáltatások, valamint a nehéz élethelyzetben élő családokat segítő szolgáltatások szervezése
– az integrációs szerződésbe a gondozási terv alapján foglalt társadalmi beilleszkedés elősegítése

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

 

v1

Mindezért cserébe időnként adott helyen a támogatottnak meg kell jelennie, és vállalnia, hogy mindent megtesz az álláskeresés és a társadalomba való integrálódás érdekében. Az összeg félévente csökken, ahogy a mellékelt táblázatban is látható, de két éven át jár a szerződést aláírónak.

Érdemes tehát hazánkban is menekültnek lenni, mert egy integrálódásra vágyó, nagyobbacska családdal idegrasszáló migráns simán felkap havi szinten pár százezret. Hirtelen felmerülő kiadásaira – például a BMW szervizköltségeire – pedig egyszeri nagyobb összeget is igényelhet.

Ajánljuk tehát hazánk munkanélküli pótlékon senyvedő, mindenféle segélyeken éhező, hajléktalan és devizahitellel küzdő, netán kilakoltatás előtt álló állampolgárának, simán emigráljon külföldre, majd jöjjön vissza gyorsan, és folyamodjon menekült- vagy oltalmazott státuszért. Megéri!

v2

Forrás: hunhir.info

Mi a véleményed?

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]