Boros Lajos öt hétig volt kómában tavaly: megszólalt a rádióslegenda, így érzi magát most
Budapest — Úgy érzi Boros Lajos (72), joggal veregetheti meg a saját vállát annak kapcsán, hogy kegyetlenül nehéz időszak után pénteken megünnepelhette a születésnapját. Tavaly öt hétig volt kómában, most elismeri: csoda, hogy életben maradt!

A rádiós akaratereje hihetetlen, túl van a lábadozáson, sőt, intenzív mozgásra fogták.

– Lassan már egészségesebb vagyok, mint valaha! Bár voltak pillanatok, amelyeket a kóma „jótékony sötétjében” szerencsére nem érzékeltem, de az orvosok és a családom is csak reménykedtek abban, hogy ünnepelhetjük még együtt a születésnapomat – mondta a Blikknek Boros Lajos.

– Azóta két szülinapom is van, most a hivatalos anyakönyvi, a hetvenkettedik. Megveregethetem a saját vállamat, kalapot emelhetek magam előtt, csoda, hogy ennyi strapát képes voltam túlélni – viccelődött Lali király, aki szerint az érdem az újjászületéséért az orvosoké és a feleségéé. Maga pedig pszichológus segítségével dolgozta fel a vele történteket.

– Állandó kontroll alatt vagyok. Eddig alig mozoghattam, szinte az utcai séta is tilos volt, persze, néha kilógtam kicsit. Mostanra ez megfordult, intenzív sportra, gyógytornára fogtak. Izmot kell építenem, illetve hízókúrázni. Most legálisan dőzsölhetek – sorolta a jó híreket Boros, aki az erőteljes mozgás után nagyon elfárad, így délutánonként lepihen. Folyamatosan figyelik a vérképét, emellett épp 24 órás vérnyomásmérő- és EKG-masinát viselt.

– Azt mondják, ha így folytatom, láthatóan hízni is fogok. Feleségem, Vali a szemtanú arra, micsoda akrobatikus mutatványokra vagyok már képes. Azt mondja: Sárika, a gyógytornász segítségével csodákat művelek. A sportos randevúktól napról napra javulok – nevetett a rádiós, aki nem akart nagy születésnapi felhajtást, de rengetegen köszöntötték.

– Sokan gratuláltak, én is magamnak, hogy itt vagyok! Pénteken kezdett gyanús lenni, hogy valami készül, Vali egész nap tiramisut készített. Gondoltam, milyen jó, mert mindig megették a vendégek, most jut bőven. A gyerekek amúgy is jönnek hétvégente, de arra nem számítottam, hogy sorban érkeznek a rokonok, a barátok köszönteni, a süti megint túl hamar elfogyott – tette hozzá Boros.

Folytatja a munkát

A kóma, a szívoperáció és a pacemaker-beültetés ellenére a rajongók által csak Lali királynak hívott legendás rádiós a humorát, az életkedvét soha nem vesztette el, s érdekes tapasztalatszerzésként élte meg a kórházi létet. Netes rádiójában meglepően hamar dolgozni kezdett, és rengeteg terve, felkérése van.