Az alkohol, cigaretta, drog, számítógép- és játékfüggőség mellett még rengeteg dolog okozhat függőséget az emberek közt. Egy átlagos ember számára érthetetlen, hogy valaki hogyan függhet a fogfehérítéstől, más a szoláriumtól, esetleg a plasztikai sebészettől. Azok, akik egyiket sem próbálták, nem is tudják megérteni, hogy mekkora boldogságot jelent egy ilyen szépészeti alkalom.

A sok plasztikától ..
A sok plasztikától ..

Vannak, akik naponta több tekercs ragasztószalagot is képesek elrágcsálni, míg mások nem tudnak élni majonéz nélkül. Persze ezek még nem is annyira extrém emberek, mint az a férfi, aki mindennap megeszik egy élő skorpiót. A hosszú idő alatt, mióta skorpiókat eszik, már teljesen immunissá vált a skorpiók mérgére.

A szivacs- vagy mosóporevés is azon függőségek közé tartoznak, amelyek nagyon veszélyesek az emberi szervezet számára, hisz az első eltömíti a beleket, míg a második mérgezi azt. Vannak olyan emberek is (többen, mint gondolnánk), akik állandóan jeget rágcsálnának. Van aki csak sült patkány húst eszik ha már húsról van szó.

patkany

Szerencsére az ő függőségük viszonylag könnyedén gyógyítható, hisz nem kell más hozzá, csak egy kis vaspótlás szervezetük számára.

A legfurcsább talán az, amikor valaki annyira „szereti” a temetéseket, hogy a városban történő összes ilyen szomorú alkalomra elmegy. A jelenlegi pszichológia még nem tud mit kezdeni ezzel a betegséggel.