[ad_1]

Hetvenmilliárd fontra becsülik Bill Gates vagyonát. Az idén hatvanéves vállalkozó nemcsak a világ leggazdagabb embere, de háromgyerekes apa is. Azt gondolnánk, jó lehet a gyerekének lenni, me4rt mindent megkapnak – nos, ez korántsincs így.

A Microsoft alapyítója ugyanis a Bill és Melinda Gates alapítványra hagyja pénze nagy részét, a három gyereknek – Jennifer 20 éves, Rory 17, és Phoebe 14 – éppenhogy csurran-cseppen majd valami (ez alatt azt kell érteni, hogy megélhetésükre sosem lesz gondjuk, de nem ülhetnek egész életükben a babérjaikon). A gyerekek elfogadták apjuk döntését, mégpedig azért, mert jó okkal nem örökölnek milliárdokat.

Együtt a család egy régebbi fotón

Együtt a család egy régebbi fotón

“A cél az, hogy a gyerekeim kiváló oktatást kapjanak, és azután maguk találják meg azt az utat, melyen a leginkább kreatív módon boldogulhatnak” – mondta Gates.

A gyerekek azt is jól tudják, hogy a Bill és Melinda Gates alapítvány nagy eredményeket ér el – többek között nekik köszönhetően az AIDS kezelhető betegséggé vált Afrikában. A gyerekek pedig mit tehetnek, büszkék az alapítvány sikereire. Egyébként is megvan már a maguk élete: a legidősebb lány sikeres lovas, bajnokságokon indul, emellett a Stanfordon tanul informatikát. Rory  és Phoebe még középiskolások, és szüleikkel laknak otthon, Seattleben.

Forrás: HVG, Dailymail

[ad_2]
Forrás:

lemon