Az Adobe bejelentette első hardverkezdeményezését, mely egy nyomásérzékeny stylus és egy elektronikus vonalzó szett.

A nagynevű cég a hardverpiacra is betörni kívánkozik, stílusosan a Project Mighty nevű tollal és a Napoleon vonalzóval, mely mindenkit megdöbbentett a május 6.-i Max konferencián.

Screen-Shot-2013-05-06-at-2.22.28-PM-730x404 másolata

A stylus hasonlóan működik, mint a Jot Touch 4 modell, de a vonalzóval együtt dolgozva pontosabb, és szebb alakzatokat lehet vele létrehozni. A Mighty nyomásérzékeny, mely segíti a természetes és kifejező vonalak felvázolását. A hardver össze lesz kapcsolva a Creative Clouddal egy szoftveren keresztül, Bluetooth-szal, így a dizájner egész készlete benne lehet egy apró kütyüben.

http://youtu.be/Jexqp-MK0pI

Az eszközöket egy iPaden mutatták be, egy még meg nem nevezett alkalmazással, melyet az Adobe direkt a hardverhez készített. Úgy tűnik, IOS rendszerű eszközökkel fog működni Bluetoothon keresztül, mely egy előrelépés lehet a cégnek, hogy mobilos lehetőségeiket is bővíthessék és még jobban a kreatívok kedvében járhassanak.

Screen-Shot-2013-05-06-at-2.18.54-PM-520x300 másolata

A Project Mighty és a Napoleon kicsi, egyszerű daraboknak tűnnek, esztétikus külsővel, fehér és ezüstös színekkel, melyek a korai i kütyük színvilágát idézik. A tollban cserélhető akkumulátor kap helyet, Bluetooth Low Energy kapcsolat, beépített memória, de a teljes specifikációt még nem tették közzé. Ezek a termékek még fejlesztési stádiumban vannak, de az Adobe úgy látszik, szereti kíváncsivá tenni az embereket. Emellett elhintették, hogy jelentős upgradelések lesznek várhatóak a Creative Suite programokban. Úgy tűnik, az Adobe maga mögött hagy egy korszakot, és teljesen a Creative Cloudra épülő alkalmazásokra és úgy látszik, már eszközökre is fókuszálni fog.

 

 

Vélemény, hozzászólás?