A lány édesanyja, Micheline Ducre  csak ennyi év elteltével tud beszélni a történtekről, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mások ne járjanak így. Főleg az allergiával élőknek és szüleiknek kell arra odafigyelni, hogy ne kerüljenek veszélybe.

 

A montreali Myriam halála előtt pár héttel ismerte meg szerelmét. Aznap egy buli után először maradt a fiúnál éjszakára. A tragédia abból következett be, hogy a barátja lefekvés előtt mogyoróvajas szendvicset evett.

A fiú sajnos nem tudott lány rendkívül súlyos mogyoróallergiájáról, és lefekvéskor egy csókot adott neki. Myriam viszont ettől súlyos allergiás rohamot kapott, de sajnos nem volt nála az epipenes injekció, ami ilyenkor megmenthette volna.

A fiú azonnal hívta a mentőket, akik rögtön kórházba vitték Myriamat. Azonban hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni.

halalos-csok

A történtekkel kapcsolatban egy orvos azt mondta, hogy az ételben illetve ebben az esetben a mogyoróban lévő allergén anyagok még órákkal később is a nyálban maradnak.

Ezért nem kizárt az esélye a hasonló tragédiáknak. Myriam édesanyja szerint nagyon fontos, hogy a szülők a legváratlanabb helyzetekre is felhívják allergiás gyerekük figyelmét.

halalos-csok

Ha a lány beszélt volna szerelmének az allergiájáról vagy pedig nála lett volna a tollszerű, adrenalint tartalmazó injekció, még ma is életben lenne.

Így a fiúnak azóta is azzal a szörnyű tudattal kell élnie, hogy ő okozta szerelme halálát.

halalos-csok