Talán még fel tudjuk idézni azt a pleisztocén kori emlékünket, amikor megvásároltuk első laptopunkat. A touchpad vagy becenevén tapilap használatához mindenkinek hozzá kellett szoknia. Asztali gépet használó ismerőseink notebookunkat pár percre kölcsönkapva már sűrű szitkozódással illetik az egér hiányát, emlékeztetve minket a kezdeti időkre. Vannak, akik sehogy sem tudják megszokni a touchpadet, és a laptopot is egérrel használják. A Logitech újdonságának jóvoltából viszont már azok is sokan lesznek, akik az asztali gépen dolgoznak touchpaddel.

A Microsoft október 26-án dobta piacra a Windows 8-at. Az új operációs rendszer az egész számítógépes iparágra kihatással lehet, ugyanis elsősorban az érintőképernyős eszközök használatának kedvez. Asztali gépen túl körülményes lenne egyes parancsokat végrehajtani, így az élmény csak egy vezeték nélküli touchpad használatával lehet teljes. A Logitech T650 újratölthető tochpaddal tizenhárom érintőgesztust hajthatunk végre, például csippentéssel nagyíthatjuk a fényképeket, ahogyan okostelefonunknál már megszokhattuk. A nagy, sima üvegfelület, a beépített precíziós szenzorok, valamint az ujjlenyomat- és karcálló felület kényelmes használatot tesz lehetővé. A tochpad korszerű, 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiával kapcsolódik egy USB-s vevőegységhez, amelyhez akár hat kompatibilis eszköz is csatlakoztatható. Szintén USB-n keresztül tölthető, akár használat közben is, és egy feltöltéssel a használat gyakoriságától függően akár egy hónapig is üzemel. A be- és kikapcsológomb, valamint a beépített töltésjelző jóvoltából pedig a váratlan lemerülés miatt sem kell aggódnod. Természetesen más eszközökkel, például laptoppal vagy más operációs rendszer mellett is használható, ám előnyös tulajdonságait leginkább Windows 8 környezetben aknázhatod ki. Alkalmazása gyors hozzáférést biztosít a Windows 8 startképernyőhöz, és sokkal pontosabb kijelölést és kattintást tesz lehetővé. A vezeték nélküli touchpad 80 dollárért (18 ezer forintért) vásárolható meg.

logitech-wireless-rechargeable-touchpad

Vannak, akik nehezen szoknak hozzá az újdonságokhoz, de a technika fejlődésének egy idő után ők sem állhatnak ellen. És ha már megszokták a legfrissebb megoldások kényelmét, nem is értik, miért nem váltottak korábban. Mások viszont tűzön-vízen át ragaszkodnak jól bevált eszközeikhez, ez esetben az egerükhöz. Az ő notebookjuk onnan ismerhető fel messziről, hogy nem éktelenkedik egy jókora kopásfolt a touchpad közepén. De a Windows 8-nak őket is sikerülhet megtéríteni, átszoktatni a touchpadre, és az egerek nyugdíjba mehetnek. Ti melyiket szeretitek jobban, a tochpadet vagy az egeret?