Romaszimbólumokon keresztül tudhatjuk meg, hogy mit gondoltak rólunk a cigány asszonyok.

A középkorban született meg a Cigányhoroszkóp, ami kiválóan bemutatja az ősi roma nők képességeit, amelyekkel képesek voltak a jövőbe látni.Ahogy a jól ismert nyugati horoszkóp, úgy a roma változat is tizenkétfelé osztja az embereket.A Cigányhoroszkópban tizenkét olyan szimbólum szerepel, amelyek létfontosságúak voltak a romáknak.

Az alábbi listából keressük ki a születési dátumunkhoz párosított romaszimbólumot, hogy megtudhassuk, hogyan vélekedtek rólunk az ősi roma asszonyok!

Csésze: január 21 – február 19

Kápolna: február 20 – március 20

Tőr: március 21 – április 20

Korona: április 21 – május 20

Gyertyatartó: május 21 – június 20

Kerék: június 21 – július 21

Csillag: július 22 – augusztus 22

Harang: augusztus 23 – szeptember 22

Érme: szeptember 23 – október 22

Kés: október 23 – november 21

Fejsze: november 22 – december 21

Patkó: december 22 – január 20

Csésze: A romák szerint a csésze az egység és a rugalmasság szimbóluma, mert a víz felveszi a csésze alakját.Egy cigány legenda szerint, ha a vőlegény és a menyasszony egyszerre iszik a kupából, akkor a köztük lévő kötelék igazán erős lesz, a sorsuk pedig összekovácsolódik.

Az ősi roma nők úgy gondolták, hogy rendkívül kreatív, becsületes és okos emberek vagyunk.Habár arra vágyunk, hogy körülöttünk mindenki boldog legyen, mégsem feledkezünk el a saját boldogságunkról, ezért folyamatosan keressük az igaz szerelmet.

Az is jellemző ránk, hogy folyamatosan forr a vérünk, mert erősek a megérzéseink és szeretünk lázadni.Arra vágyunk, hogy az emberek úgy gondolkodjanak, mint mi, és az elképzeléseik is legyenek hasonlóak.Számunkra nagyon nehéz az, hogy csak egy dologra koncentráljunk, mert a figyelmünk folyamatosan elkalandozik, ráadásul állandóan valami újba vágnánk bele.

Kápolna: A romák szerint az önmagunkban lévő isteni lényre, a hitre, az odaadásra, a feltétel nélküli szeretetre utal a Kápolna, valamint arra az erőre, aminek köszönhetően megérthetjük az ember belső természetét.

Ha ennek a jegynek a szülöttei vagyunk, akkor az érzelmeink erősek, ezért jellemző ránk a szenvedélyesség, érzékenység.Általában az érzelmeinken keresztül szemléljük a világot, a közvetlen környezetünket.

Az ősi roma asszonyok szerint a megérzéseink és az intuícióink vezérelnek.Kívülről úgy tűnik, hogy nyugodt, békés emberként uraljuk a helyzeteket.Ha dolgozunk, akkor kezdeményező készség, jó képzelőerő is jellemez minket.

Tőr: Az ősi roma nők szerint a Tőr a küzdelmet jelképezi, de ugyanakkor azt is, hogy becsületes harcban aratunk győzelmet.A régi cigány legenda szerint a tőrt a nomádok használták arra, hogy utat törjenek a cserjésben, emiatt az új út kezdetét is jelenti.

Ha a Tőr jegyhez tartózunk, akkor szeretünk versenyezni, imádjuk a sikert, amiért sokat teszünk.Mivel impulzív személyiséggel vagyunk megáldva, emiatt könnyen elveszítjük az önuralmunkat, ám néhány technika segíthet az önkontrollban, ami már remek vezetővé tehet.

Habár a türelem nem az erősségünk, mégis erre és a kitartásra szükségünk van, ha el akarjuk érni a céljainkat.Ambiciózus személyként nem adjuk fel, amíg nem kapjuk meg azt, amire vágyunk.Ha szeretünk, akkor az viszonzásra talál, ahogy a utálatunk is.Néha bosszúálló, kegyetlen emberré válunk.

Korona: Az ősi roma hiedelmek szerint a Korona magába foglalja az arany ragyogó nemességét, az erőt, de jelképezi a tiszta szeretetet, és annak értékét is.Ha ebben a jegyben születtünk, akkor hozzánk minden kapcsolódik, aminek az érzékekhez van köze, így például a luxus, a jólét és a kényelem.Ezek határolják be, hogy mit akarunk megszerezni, mennyire vagyunk kitartóak.

Csodáljuk a luxust, amire nagyon vágyunk.Emellett imádunk kikapcsolódni, pihenni.Mivel nem szívesen dolgozunk másoknak, ezért inkább saját vállalkozást indítunk.Az ősi roma nők szerint jellemző ránk a nagyvonalúság, amikor szerelmesek vagyunk.A Korona arra is utal, hogy szeretjük a stabilitást az életünk különböző, például érzelmi és anyagi, területein.Nagyra tartjuk azt, ami szép.Gyakran makacsság és hiúság jellemez.

Gyertyatartó: Természetesen a gyertyatartóhoz gyertya is kell, amit az ősi romák a sátrak megvilágítására használtak, ezért ez a fény, a tudás és a bölcsesség jelképe.Ugyanakkor az égő gyertya a remény, a mentális éberség és a szellem elevenségének szimbóluma.A bennszülöttek szabályosan csodálták, mert a ragyogó intelligencia jelének tekintették.

Ha a Gyertyatartó jegyében jöttünk a világra, akkor az ősi roma nők szerint kifejezetten beszédes emberek vagyunk, aki könnyen szerez barátokat, mert nyílt és barátságos természet.A kíváncsiság is jellemző ránk.Minket minden új információ érdekel, és szeretjük felfedezni a dolgok lényegét.Az oktatás és a tanulás is érdekel.

 

Kerék: A romák ősi hiedelme szerint a Kerék a Hold mozgását követi, amiatt ehhez kapcsolódik az érzelmi instabilitás, változékonyság, bizonytalanság és az anyaság.Amennyiben ez a jegyünk, akkor a roma nők igazán impulzív embernek tartanak.

Érzelmileg labilisnak számítunk, mert könnyen sebezhetővé válunk, hiszen gyakori a hangulatváltozásunk.Mivel a kerék örökké mozog, emiatt az érzelmek széles skáláját megéljük.Érezhetünk örömöt, bánatot, szomorúságot, boldogságot.

Szerencsére ez az ingadozás csak ritkán okoz gondot, mert csak olykor áll a háttérben igazi baj.Amikor mégis dühösek leszünk, akkor jobb, ha a haragunk tárgya nem jön a közelünkbe.Nagyon szeretünk álmodozni.A szerelemben fontosnak tartjuk a lelki köteléket, ám ennek átka gyakran az, hogy birtokolni akarjuk a párunkat.

 

Csillag: A roma csillagnak hat ága van, ami két egyenlő oldalú háromszög egybe.Ez egyszerre jelképezi az eget, a földet, a lentet, a fentet, a külső sikert és a belső fejlődést.Ha ekkor születtünk, akkor az ősi roma nők szerint az a dolgunk, hogy világítsunk és fényt adjunk másoknak

A Csillag jelképre az is jellemző, hogy optimista, pozitív.A cigányok szerint szinte varázslat az, ami az égből segít nekünk a győzelemben.Általában sok nehézségbe ütközünk, de ilyenkor nem állunk meg sajnáltatni magunkat, hanem emelt fővel megyünk tovább.Maximalisták vagyunk, de tiszteletben tartunk másokat.A Csillag igazán szerencsés szimbólum.

 

Harang: Régen óraként használták a harangot, emiatt az időt, a pontosságot, az önfegyelmet és a akaraterőt jelképezi.Az ősi romák szerint a hatékonyságot és a szervezettséget is szimbolizálta a régi társadalomban, ezért az, aki ebben a jegyben született, a tökéletességre törekszik.

Ha a Harang a jegyünk, akkor az ősi roma nők lelkiismeretes embernek tartanak, aki kínosan ügyel a részetekre.Igaz, hogy élvezzük az életet, de ezt csak mértékkel tesszük.Az építő jelleggel mondott kritikáink gyakran mások hasznára válik.Hajlamosak vagyunk túl sokat elvárni másoktól, ráadásul ezt erélyesen tesszük.

 

Érme: Mint tudjuk, az éremnek két oldala van.Ebben az esetben jelképezi a fizikai, anyagi és lelki jólétet.A pénz az igazságot szolgálja, ebben pedig fontos az egyensúly.Az ősi romák szerint az Érme jegyben született emberek rendkívül kedvesek, bájosak, bölcsek.

Ha ez a szimbólum tartózik hozzánk, akkor könnyen megnyílnak nekünk az emberek, akik el merik mondani az igazi érzéseiket.Szívesen segítünk másokon, ezért sok az olyan barátunk, akivel törődünk.

Jellemző ránk, hogy mindig szem előtt tartjuk, hogy mások hogyan ítélnek meg.Szeretjük a művészetet, és mindent, ami esztétikus.Az igazság szintén fontos az életünkben.Nagyszerűen tárgyalunk, az új dolgokra pedig nyitottak vagyunk.A szeretet és az érzelmek táplálnak, ezért a szerelemben is a stabilitást keressük.

Kés: A roma kultúra az érettség jelének tekintette a kést, ami a hatalmat, életet, halált is jelképezi.A cigányok szerint, ha kés és kenyér van a kezünkben, akkor mindenünk megvan, ami a túléléshez szükséges.

Az ősi roma asszonyok szerint a Kés jegy szülöttei forró és temperamentumos lelkek, akik kizárólag a saját útjukon járnak.Jellemző ránk még a méltóságteljesség, a büszkeség, amikről soha nem mondunk le.

A kisugárzásunk rejtélyes, tiszteletet parancsoló.Az ösztöneink kifinomultak, emiatt nagyszerűen analizálunk.Képesek vagyunk arra, hogy gyorsan felmérjük a közvetlen környezetünket, majd gyors döntéseket hozzunk.

Fejsze: Az ősi roma nők szerint a fejsze jelképezi a helyes utat, illetve a fejsze az, amivel eltakaríthatjuk magunk elől az akadályokat és a kudarcot, de szimbolizálta a szabadságot, valamint az ezt korlátozó akadályokat.

Ha a Fejsze a jegyünk, akkor kalandos, szabad szellemű, nehezen legyőzhető emberek vagyunk.Szeretjük a kihívásokat.Számunkra a szabadságnál nincs fontosabb a világon.Bátor, merész, gyors eszű személyként képesek vagyunk rugalmasan kezelni a különféle helyzeteket.

Könnyen alkalmazkodunk, de hajlamosak vagyunk túlhajszolni önmagunkat, ami kimerüléshez vezet.Szeretjük a legjobbat adni magunkból, de azt nem vállaljuk, amihez nincs hangulatunk.

Patkó: Az ősi romák szerint a patkó egy erős talizmán, ami a szerencsét és a véletlent jelképezi, bevonzza a jót, távol tartja a gonoszt.Ennek tudatában nem meglepő, hogy a régi cigány nők szerint a Patkó jegy szülöttei nem várhatnak a szerencsére, hanem mindenért keményen meg kell küzdeniük.

Ha a Patkó a cigány jelképünk, akkor keményen dolgozunk, ambiciózusak vagyunk, és ki vagyunk éhezve a sikerre.Mivel fontosnak tartjuk a biztonságot és a stabilitást, ezért vágyunk a családra, ám a materiális dolgokra is szükségünk van, mert, ha ez hiányzik a életünkből, akkor úgy érezzük, hogy darabokra hullik a világunk.

(Forrás: noiportal.hu)