Csodák márpedig vannak. Számtalan történettel találkozhatunk nap mint nap, bizonyítékul, hogy a világ egy igen pontosan felépített, csodálatos rend szerint működik. Még, ha nem is értjük mindig, de pontosan az történik, aminek meg kell történnie az életünkben.

baba-felsir

Kate és David évek óta szerettek volna gyereket, azonban életük legnagyobb vágya nem akart teljesülni. Ezért fordultak a mesterséges megtermékenyítés nyújtotta lehetőséghez, és így kis idő múlva, két kis lurkó kezdett növekedni az anyai szív oltalmában.

Még 14 hét volt hátra az előrejelzett születési időpontig, amikor Kate furcsa fájásokat kezdett érezni. Férjével bementek a kórházba, ahol az orvos közölte, hogy a méhszáj már két centire ki van tágulva, és ágynyugalomra parancsolta a a 29 éves nőt. A 27. hétben azonban megint erős fájdalmak jelentkeztek, és a méhszáj 6,5 cm-re tágult. A szülés beindult, majd hosszas vajúdás után megszületett az első baba. Sápadtan, erőtlenül jött a világra, az orvosok gyorsan a segítségére siettek, hogy megkönnyítsék a légzését, és gyógyszert adtak, hogy felgyorsítsák a tüdő fejlődését.

Nem sokkal később megszületett a második gyerek, Emily is, aki rögtön felsírt, így tudta az édesanya, hogy vele minden rendben van. Azonban aggodalomra adott okot, hogy elsőszülött fia, Jamie még mindig nem akart felsírni. A kisfiú tüdejébe oxigéncsövet vezettek, de még húsz perc elteltével sem akart levegőt venni, nem mozdult, és nem reagált az ingerekre. Ekkor közölték Kate-el, hogy Jamie minden bizonnyal elhunyt. Az anya magához szorította a kis csomagot, aki félpercenként összerándult. Az orvosok azt mondták, hogy ez csupán agytörzsi reflex, és sajnos nem az élet jele. Majd kimentek a szobából, hogy a család magára maradhasson egy kis ideig.

Az anya a melléhez szorította a gyereket, majd elkezdte simogatni, és beszélt hozzá. Hihetetlen, de Jamie egy idő után összerándult, majd később egyenletesen szuszogni kezdett. Az orvosok legnagyobb döbbenettel mentek vissza a szobába, és, amikor meghallgatták a kisfiú tüdejét, és szívhangját, csodák-csodájára mindent rendben találtak.

Kate az ősi ösztönnek engedve a mellkasára fektette az élettelen csecsemőt, ez hozta vissza Jamiet az életbe. Ma már a világ számos kórházában elismert az ún. “kenguru-babázási” módszer, sok koraszülött gyereknél alkalmazzák az édesanyák az orvosok tanácsára. A mellkas érintése nagyon hasonlít a méhben megszokott környezethez, ez pedig biztonságot ad a gyereknek, segíti fejlődését, enyhíti fájdalomérzetét.