Nyilván mindenki tisztában van az összeesküvés elmélet gyártók új szerelmével a “kis” meteorittel,  mely pénteken haladt el bolygónk fölött. Természetesen ahogy tavaly decemberében sem jött el a végítélet, úgy most sem történt semmi. Kivéve Oroszországot.

Amióta fejlett érzékelő rendszerekkel rendelkezünk még nem volt ilyen nagyságú aszteroida dokumentálva a történelemben. De hiába a 130 ezer tonnás és a negyvenöt méteres porszem az univerzumnak és tömegpusztítás nekünk, a mindenki által – ki tudja miért várt – komoly Armageddont ez se hozta el.


Kivéve a vörös kelet Cseljabinszkit, ahol egyre több és több sebesültet számolnak össze. Annak ellenére, hogy a meteor darabjai lakott területet nem ért, azért így is sikerült megsebesülnie 1200 embernek, ebből 46 komolyabban, 2-nek meg kritikusan. A hang és lökés hullámok miatt több épület össze is dőlt. Az meteor darab pusztításának a számlájára 7 milliárd font írható, több mint három ezer lakás vált lakhatatlanná, harmincnégy kórház vagy rendelő intézet, öt sportépület és háromszázhatvan gyermek intézet üvegjei váltak ugyancsak áldozattá.

Ez is csak azt mutatja, hogy bár egyre több és több szeletet veszünk el a világ egyetem tortájából, a legkisebb csoki darab is képes lenne végezni velünk.

Az alábbi videókon jól lehet látni, hogy mekkora pusztítást mért a meteor.


 

Vélemény, hozzászólás?