A férfi alsó ruházatnak fontos szerepe van a mindennapokban. A kényelem a legfontosabb. A választás során figyeljünk oda, hogy ne legyen irritáló az anyaga, ne legyen túl szűk sem túl bő, a saját méreteinknek megfelelően válasszunk. A nagy, színes, elméletileg “vicces” mintázatú de koránt sem szexi darabokat jobb ha elkerüljük. Helyette inkább válasszunk visszafogottabb alsóneműket. 

 

Két fő vonal alakult ki a 30-as években, a SLIP és a BOKSZER. A slip, amely szorosabb, testhez simulóbb, ennek fő versenytársa és ellentéte, a bokszer, ami pedig egy lazább, bővebb darab. A férfiak többsége megalkuszik az egyik stílus mellett és berögzült választásával nem hajlandó új vizekre evezni. Habár a megszokott dolgok, biztos dolgok is egyben, de nem minden alsónemű illik, egy egy különböző fazonú nadrághoz. Akár egy bermuda vagy akár egy szűkebb típusú nadrághoz igen kényelmetlen viselet lehet egy bokszer fazon, míg egy slip, ami illeszkedik és nem csúszkál fel-alá, jobb választásnak bizonyulhat. A slipek különböző méretekben takarják el a combot, a mini már 2-3 cm-es hosszúságban takar, az Y forma, más néven sportslip, pedig a derékrész alatt 7-9 cm-el nyúlik lefelé. A slip általános alapanyagai, a single jersey, mercelizált, selyemtapintású pamut vagy kevert, lycra lehet. A lycrával kevert pamut anyagok rugalmasak és vékonyak. A klasszikus bokszer pamutól vagy selyemből készül, elöl gombos slicceléssel és anyaggal bevont derékrésszel.

idealis-fehernemu-2

A korral haladva a bokszeren is feltűntek változások. Létrejött a PANTS, ami a combot eltakarja és a testhez simuló single jersey  vagy épp kevert alapanyagból készült.

idealis-fehernemu-1Fontos a jó választás. A legjobb ha többféle, fajta darabot vásárolunk magunknak. Ha még hiányos a fehérneműs szekrényed akkor épp itt az ideje a kényelemnek kedvezni.