A konyhai szemetes gyakran, bármennyire is oda figyelünk rá, nem a leghigiénikusabb “bútordarabunk”, amit a konyhában kell tárolnunk. Ha nem tudjuk megoldani, hogy máshol, például a teraszon kapjon helyet, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy higiénikus legyen.

szemetes

Az alábbi videóban egy nagyon szuper praktikát láthatunk. Ugye mindenkivel előfordult már, hogy a szemeteszsák belecsúszott a vederbe, bármennyire is megpróbáltuk azt a peremére rögzíteni.

Emiatt többé nem kell fájjon a fejünk, ha kipróbáljuk az alábbi trükköt. Vegyünk két öntapadós talpú akasztót, ragasszuk fel a szemetes oldalára, és egyszerűen akasszuk bele a szemeteszsák kötőjét, vagy fülét.

Ezzel a mozdulattal leszorítjuk a zsákot, és többé nem fog felcsúszni. Ha megtelt, akasszuk ki, és kössük össze. Ha a vödör oldalára fúrunk két lyukat, akkor a vákuumhatást is elkerülhetjük, és így sokkal könnyebb lesz kivenni a tele zacskót majd.

Ne fúrjuk a lyukat a vödör aljára, mert, ha véletlenül kilyukad a zacskó, akkor a szemét leve kifolyik a földre. Ezt csak akkor javasoljuk, ha papírt, vagy műanyagot gyűjtesz az adott szemetesbe.