Mi a leggyakoribb hibánk, és hogyan kerülhetjük el a jövőben?


Az élet tele van csapdával, emiatt az nem jelent problémát, ha néha elkövetünk egy-egy baklövést, ám az már hajmeresztő és bosszantó, ha bizonyos időközönként újra és újra elkövetjük ugyanazt a hibát, pedig legutóbb fogadkoztunk, hogy ez többé nem fog előfordulni.

Ha szeretnénk változtatni ezen, akkor nézzük meg, hogy a csillagjegyünk szerint az élet melyik csapdájába esünk bele rendszeresen, illetve jegyezzük meg, hogy miképpen kerülhetjük el a jövőben a bajt!

Kos: Két lábon sétáló vitagenerátorok vagyunk, ugyanis szeretünk veszekedni, ám körülöttünk mások nem ilyenek. Könnyen előfordulhat, hogy az agressziónk középpontjába a párunkat, a főnökünket vagy valaki mást teszünk, hogy ellenségként tekinthessünk rá.

Ennél az sem sokkal jobb, hogy folyton hangoztatjuk, hogy mivel vagyunk elégedetlenek, mert ez féltékenységből, irigységből fakadhat. Ne keressünk bűnbakot, se olyan lehetőséget, amelynek kihasználásával megmutathatjuk az erőnket, tudásunkat.

Ha esetleg ingerelnek, akkor vegyünk mély levegőt, és legyünk okosabbak annál, minthogy belemásszunk egy vitába, aminek a vége csak az lehet, hogy sérülnek a felek és sokáig haragudni fogunk egymásra. Ne akarjunk bármi áron csatázni!

Bika: A leggyakrabban abba a hibába esünk bele, hogy gondolkodás nélkül segítünk másokon, mert szeretjük, ha körülöttünk mindenki boldog és elégedett. Ez akkor is igaz, ha egy vadidegenről van szó.

Jellemző ránk, hogy nem tudunk nemet mondani. Mindig ráérünk, mindig szívesen segítünk, mindig kölcsönadunk, tehát mindig mindent megteszünk, amit mások kérnek tőlünk. Ennek a nagylelkűségnek gyakran az a vége, hogy kihasználnak, mert a többiek nem viszonozzák a tőlünk kapott támogatást.

Ezen változtatnunk kell, mert mások azt látják, hogy már százszor kihasználtak, de mi még mindig nagylelkűen támogatunk mindenkit. Ideje, hogy megtanuljunk nemet mondani!

Ikrek: Esetünkben két életcsapda van, amibe gyakran beleesünk. Az egyik az, amikor kibeszéljük a saját, vagy valaki más titkait. Ennek oka lehet az, hogy pletykásak vagyunk, de az sem ritka, hogy bosszúból tálaljuk ki mások dolgait.

Ebből rengeteg kellemetlenségünk lehet, amikor másoktól megtudjuk, hogy mit tettünk. A másik hiba, amit elkövetünk, ennek az ellenkezője, tehát annyira figyelünk arra, hogy ne bántsunk meg senkit, hogy inkább mindent elhallgatunk, és kegyes hazugságokat mondunk.

Rák: Jellemző ránk, hogy mindent és mindenkit rózsaszínködbe burkolózva látunk. Az nem baj, ha optimistán, jóhiszeműen állunk hozzá az élethez, hanem azzal van probléma, hogy ezt meggondolatlanul tesszük.

Nagy hibánk, hogy fél perc alatt kitárulkozunk, szerelembe esünk, mindenkiben megbízunk, kiadjuk a szívünket, aztán megdöbbenünk, hogy a földbe tipornak. Amikor beleestünk az életcsapdánkba, akkor mindenkitől távol, összetörten heverünk, és sokáig nyalogatjuk a sebeinket.

Ne sajnáltassuk magunkat, hanem tanuljuk meg, hogy csak azoknak szavazunk bizalmat, akik ezt valóban kiérdemelték. Ne osztogassuk ész nélkül a segítségünket, bizalmunkat, szeretetünket, hiszen ezek drága kincsek!

Oroszlán: Azzal követjük el folyton ugyanazt a hibát, hogy többet adunk a látszatra, mint a valóságra, mert büszkék vagyunk. A büszkeségünk az oka annak is, hogy akkor is azt mondjuk, hogy minden rendben van, amikor valójában nagy bajba kerültünk.

Mi egyszerűen képtelenek vagyunk elfogadni a segítséget, vagy azt kérni. A büszkeség azonban nem erény, hiszen könnyen felkophat az állunk, vagy magányosak maradunk, úgyhogy ideje mérlegelni.

A másik csapda az, hogy hajlamosak vagyunk lenézni, lebecsülni másokat, illetve nagyon el tudjuk bízni magunkat. Ebben a helyzetben igazán kiábrándító, amikor valaki meglep, és túljár az eszünkön, vagy kiderül, hogy jobb nálunk. Legyünk szerényebbek!

Szűz: Nagyon nehezen vagyunk csak képesek megállni, hogy ne kritizáljunk másokat. Amikor adott a lehetőség, akkor képtelenek vagyunk megállni, hogy ne tegyünk egy-két epés megjegyzést valakinek a kinézetére, modorára, vagy bármire, pedig tudnunk kellene, hogy ezek szülnek vitát a környezetünkben. Szűzként a saját képünkre formálnánk másokat, akiket próbálunk befolyásolni, ezért kéretlenül osztogatjuk a tanácsokat.

Egy másik életcsapda, amibe gyakran beleeshetünk az, hogy annyira óvjuk magunkat, a lelkünket, hogy teljesen elzárkózunk mások elől, tehát a környezetünk számára olyanok vagyunk, mint egy jéghegy. Mindezek tükrében csodálkozunk, ha a barátok, kollégák nem keresik a társaságunkat.bossMérleg: Önként és dalolva vállaljuk, hogy megkövezzenek, mert szeretjük magunkra venni a bűnbak szerepét, és szívesen ostorozzuk önmagunkat. Ennek oka az, hogy nem szívesen bántunk meg másokat, hanem inkább arra törekszünk, hogy boldogok, elégedettek legyenek.

Abban az esetben, ha ezt a célt nem sikerül elérnünk, akkor örömmel vesszük, ha a bántásunkban lelik örömüket. Számunkra az önostorozás olyasmi, amivel „tisztán tarthatjuk” magunkat az elkövetett bűneink alól.

Skorpió: A hallgatás az az életcsapda, amibe folyamatosan belesünk. Egyrészt nehezünkre esik az, hogy szavakba öntsük a problémáinkat, az érzéseinket, ám ez egy idő után odavezet, hogy mások hidegnek és tartózkodónak bélyegeznek, és meg sem próbálnak közeledni hozzánk. Másrészről inkább rántson maga alá a föld, de nem kérünk segítséget.

Tanuljunk meg beszélni a hibáinkról, baklövéseinkről, mert ettől nem kevesebbek, hanem többek leszünk, hiszen nagy erény, ha valaki képes belátni a tévedését, amiből lehetőségünk van levonni a tanulságot, tehát bölcsebbek lehetünk.

Nyilas: Egy konkrét tanács vagy jóslat lökhet bele az élet csapdájába, mert ezzel átengedtük a vezetés valaki másnak, miközben a megérzéseinket elnémítottuk. Nagy hibánk, hogy nyugodtan rábízzuk magunkat másokra, és gondolkodás nélkül elfogadjuk a tanácsokat, javaslatokat, amiket kapunk.

Ezt azért tesszük, mert az élet így sokkal könnyebb, hiszen nem kell kitalálnunk, hogy mit kezdjünk magunkkal, megmondják azt mások. Persze, amikor nagyot bukunk, mert nem vált be egy tanács, akkor csalódunk, és egyedül maradunk, mert ez a mi felelősségünk, döntésünk volt. Ha nekünk azt mondják, hogy ugorjunk a kútba, akkor már megyünk is.

Bak: Az önzés a személyes csapdánk, mert azt valljuk, hogy mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Ez főleg az anyagiak terén jellemző ránk, hiszen imádunk ülni a pénzünkön, amihez hozzá nem nyúlunk.

Nem szoktunk csak úgy apró ajándékokkal kedveskedni a párunknak, kölcsönt soha nem adunk, de még egy új zokni árán is képesek vagyunk matekozni, és végül inkább megvarrjuk a régit.

Másik jellemző hibánk, hogy előszeretettel keltünk bűntudatot másokban, vagy bűnbakot kreálunk belőlük. Amikor pedig körülöttünk mindenki megunja, hogy nem segítünk nekik, vagy lelkiismeret furdalást okozunk, akkor sajnáltatjuk magunkat, hogy milyen magányosak vagyunk, minket senki sem ért meg.

Vízöntő: A túlzó idealizmusunk ejt csapdába a leggyakrabban. Az nem gond, ha optimistán gondolkodunk, esetleg számunkra minden lehetséges és megoldható. A baj az, hogy azt hisszük, hogy az, ami fejben könnyen megoldható, a valóságban is az lesz.

Szokásunk, hogy úgy akarunk várat építeni, ha nem rakjuk le az alappilléreket. Szeretnénk, ha mindent kirázhatnánk a kisujjunkból úgy, hogy nincs meg a kellő tudásunk az adott dolog kivitelezéséhez.

A tervezés, álmodozás jó dolog, de csak addig, amíg van mellette tudásunk. Próbáljunk reálisabbak, gyakorlatiasabbak lenni, mert akkor nem fog ennyi kudarc érni. Az se ártana, ha megfontoltabbak lennénk, tehát kerüljük el azt, hogy hirtelen felindulásból esünk neki valami megvalósításának!

Halak: A legtöbbször azt a hibát követjük el, hogy képesek vagyunk gondolkodás nélkül feláldozni magunkat. Ha kitörne a háború, akkor élő pajzsnak jelentkeznénk, mert egyszerűen mindig és mindenkiért tűzbe mennénk.

Folyton arra koncentrálunk, hogy a másiknak mi a jó, mitől lesz boldog. Ez az oka annak is, hogy sok évet pazarolunk el egy rossz párkapcsolatra, amiben csak kihasználnak, de ez a hibánk vezet ahhoz is, hogy mindig nekünk kell túlórázni. Persze, mindez nem tesz boldoggá, de azzal hitegetjük magunkat, hogy az ég majd megjutalmaz, pedig erre kár várni.