Annak, aki mégis fel szeretné keresni a vietnámi Hue város határain kívül található vízi vidámpark romjait, mindenképpen szüksége lesz egy pár túrabakancsra, iránytűre és jó adag bátorságra. Az aquapark maradványait ugyanis sűrű növényzet rejti el a kíváncsi szemek elől, és a legtöbb helyi sincs tisztában a pontos hollétéről.

20160112otthon-egy-krokodilok-lakta-elhagyatott3

A Hue városától mintegy 10 km-re található parkot nem is olyan rég, a kétezres évek legelején kezdték építeni, 2006-ban, félkész állapotban részben meg is nyitották, majd 2011-ben bezárták a kapuit. A park nem termelt elég bevételt, a tulajdonosok nem tudták miből fenntartani. Az egyik befektető 2014-ben megpróbálta újraéleszteni a projektet, ám végül ő is pénzügyi nehézségekbe ütközött.

20160112otthon-egy-krokodilok-lakta-elhagyatott4

Bár mindössze 5 év telt el a bezárása óta, a Ho Thuy Tien nevezetű egykori aquapark mai állapotában tökéletes helyszínűl szolgálhatna egy horrorfilm forgatáshoz: rozsdás, rozoga csúszdák; növényekkel benőtt, omladozó épületek, és éhes krokodilok várják az elszánt idelátogatókat.

A gigantikus, moha borította sárkány, a hínáros vízzel teli medencék már csak az itt élő állatoknak nyújtanak szórakozást.