Mindenkinek van valami hobbija. Míg egyesek olyan egyszerű dolgokat szeretnek, mint a túrázás vagy az olvasás, mások vonatokat kötnek el vagy melleket kötögetnek. Nincs ez másképp a sztárvilágban sem, hiszen mindannyian tudjuk, ők is csak emberek, olykor szokványos, máskor különös hobbikkal.

johnny depp

Johnny Depp, a férfias és megnyerő sztár például eddig csak a régi könyvek iránti vonzalmáról tett vallomást, azonban egy közeli barátja elmondása szerint limitált kiadású Barbie-kat és sztárbabákat is gyűjt. Hasonlóan különös és a talán még kevésbé férfias a drog- és alkoholfüggőségét leküzdő David Arquette hobbija, aki szabadidejében a nőkollégákhoz, Darryl Hannah-hoz, Katherine Heiglhez és Christina Hendrickshez hasonlóan kötöget.

Tom Hanks különös hobbijának eredménye egy ma már kétszáz darabos gyűjtemény: a férfi régi írógépeket gyűjt, melyek elmondása szerint még napjainkban is tökéletesen működőképesek. A színész szabadidejében gondoskodik arról, hogy kedvencei kiváló állapotban legyenek.

A legférfiasabb hobbit talán nem véletlenül a legférfiasabb filmtörténeti szerepek megformálója, Harrison Ford tudhatja magáénak: a színész rajong a helikopterekért, de valójában mindenért, ami repül. Saját reptere, pilótaengedélye és számos repülőalkalmatossága van, melyekkel önkéntesként részt vesz különböző mentésekben és kutatásokban is.

Más hírességek ezzel szemben az állatvilág rajongói, vonzódásuk azonban sokszor nem kevésbé különös és bizarr, mint a David Arquette és a kötögetés. Claudia Schiffer például gyermekkora óta vonzódik a rovarokhoz és szinte rajong a pókokért, ami meglehetősen szokatlan egy szőke modelltől. Talán ennél is meglepőbb azonban a cseppet sem galamblelkű Mike Tyson vonzalma a galambok iránt. A férfi galambversenyeken is részt vesz, továbbá galambász műsorban is szerepelt már.