Az ASUS elindította a sorban következő legújabb átalakítható készülékét, és ez minden bizonnyal méltó lesz a nevére.

A Transformer AiO P1801 részben tablet, részben PC, azzal az adottsággal,  hogy egy kattintással lehet átváltani a Windows 8 és az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerek között. A sokoldalúsága itt persze nem ér véget. A tablet beültethető a képernyő foglalatába, továbbá a Bluetooth billentyűzettel és egérrel felszerelt apparátus pont olyan szolgáltatásokat nyújt, mint egy asztali számítógép. Azzal a különbséggel, hogy kedved szerint változtathatod, így ha nem az íróasztalnál szeretnél tespedni, a tablet eltávolítható és akár az ágyadban is dolgozhatsz. Mind a tablet és a PC állomás saját processzorral rendelkezik.

 

 

A készlet körülbelül háromszáz ezer forintért lesz majd.

asus-laptop-2

 

Van azonban pár dolog, amit ne veszítsünk szem elől. A 18.4 hüvelykes tablet – melyet egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor futtat – nem éppen könnyű. Nagy és nehéz egyaránt, 3 kilogrammra tehető a súlya. Ez nem az a fajta készülék, amit csak úgy bedobunk a táskánkba és ez persze nem feltétlenül nagy gond. Úgy se erre szerződtették a Transformert, hanem, hogy egy jól kihasználható rugalmasságot nyújtson a gazdájának. Legalább is, így magyarázta a koncepciót az ASUS.

Engem egy kicsit emlékeztet a Panasonic 20 colos 4K tabletre – amelynek a prototípusa januárban jelent meg a mostani CES konferencián – kivéve a 4K tényezőt.

 

forrás: press.asus.com

Vélemény, hozzászólás?