A maga egyszerűségében szórakoztató, az átlagember ingerküszöbét célozza és a hétköznapi problémákra koncentrál: a Machete gyilkol cseppet sem fárasztó kliséivel válik kimagaslóan szórakoztatóvá, így biztosítva mindenki számára 107 percnyi felhőtlen, ám annál véresebb szórakozást.

machete-kills

A történet hőse a 2010-es Machete című filmben már megismert címszereplő, Machete Cortez (Danny Trejo). A mexikói ex-ügynök egy igazi, klasszikus anti-James Bond, amivel azonban a legkevésbé sincs gond, hiszen mellette felvonul a legkülönösebb szereplők kavalkádja, kezdve a szadista dominától, a skizofrén beépített ügynökön át a premoníciós képességeket felvillantó zsenipalánta bűnözőig.

Machete-Kills-Photos-08

A világ legrosszarcúbb ex-ügynökének története egy egyszerű, ám éppen ezen minőségében nagyszerű film, ami pontosan azt adja, amire az ember vágyik a cím hallatán: vért, akciót és féktelen paródiát. Ha pedig ez nem volna elég, szinte minden filmkockában érezhetően jelen van a rendező, Robert Rodriguez: a vászonról pedig lesír, hogy ezúttal is szívvel-lélekkel vitte képre a legzseniálisabb paródiák egyikét.

machete