Legény-és leánybúcsúk népszerű helyszíne, a szerencsejátékosok Mekkája, egy teljesen más világ. Ebben a városban akárkik lehetünk és akárhová elutazhatunk, persze csak gondolatban.

Las Vegas Amerika 28. legnépesebb városa és majd’ 2 milliós lakosságával (az agglomeráció lakosságát is beleszámítva) Nevada fénypontja. Nevének jelentése „A rét”, melynek még az 1800-as évek közepén Antonio Armijo és kereskedelmi csapata keresztelte el a ritka növényzet miatt. A terület egészen 1855.-ig Mexikóhoz tartozott, csak ezután került az Egyesült Államok fennhatósága alá. Az első és egyben leghíresebb kaszinót, a Flamingo Hotelt pedig 1946-ban nyitotta meg Bugsy Siegel.

las-vegas

A város egy sivatagi medencében helyezkedik el, éghajlata alkalmazkodott a Mojave-sivatag klímájához, de rengeteg kiépített zöldterülettel találkozhatunk a belvárosban. Szinte egész évben süt a nap (365-ből 293 napsütéses nap). Nyáron a nappali hőmérséklet elérheti akár a 40°C is, ezért ott tartózkodásunk alatt figyeljünk a megfelelő (nemcsak alkohol tartalmú) folyadékbevitelre. Éjjel a hőmérséklet nagyon kellemes 19-25°C körül mozog. Télen igen ritka a havazás, de már erre is volt példa, az átlag hőmérséklet pedig 5-15°C.

 

las-vegas-2

Las Vegas egésze hatalmas élmény, rengeteg látnivalóval, de vegyük sorra a leghíresebbeket és legfontosabbakat.
Elég ha végigsétálunk a Las Vegas Strip-en, megtalálhatjuk a legnépszerűbb hoteleket, kaszinókat és bárokat, mint The Palazzo, The Venetian, Flamingo, Bellagio, Paris Hotel vagy a Luxor. A 6.8 km hosszan elterülő sugárút bár már kívül esik Las Vegas belterületén, aki a város éjszakai életében jártas, biztos, hogy errefelé lófrál.

las-vegas-3

A Bellagio hotel előtt található a több, mint ezer vízsugárból álló „táncoló” szökőkút, amely minden nap zenére koreografált műsort ad elő a közönség számára. Nem mellesleg a szökőkutat egy 32.000 négyzetméteres tó közepén helyezték el, hogy fokozzák a látványt, melynek megtekintése ingyenes.

Franciaország szerelmesei mindenképpen látogassanak el a Paris Las Vegas-hoz, amely érdekessége, hogy Párizs nevezetességeinek szép tárházát sorakoztatja fel a közönség számára. Megcsodálhatjuk az Eiffel-torony hasonmását, mely 161 méter magasba nyúlik, az eredeti 2/3-ára csökkentett Arc de Triomphe-ot. A párizsi Concorde térről elhozták nekünk a híres La Fontaine de Mers másolatát. A hotelben pedig megtalálható egy 1200 férőhelyes színház, ami a Le Théâtre des Arts nevet kapta. Láthatjuk még a párizsi Operaház és a Louvre kistestvérét is.

las-vegas-4

A Luxor Las Vegas Egyiptom világába kalauzol el minket. Ez a második legnagyobb hotel a városban (az első az MGM Grand), a világon pedig a 8. helyet foglalja el. A Luxor 11.000 négyzetméteres kaszinóval, több, mint 2000 játékautomatával és 87 asztali játékkal rendelkezik, mely igen csábítónak ígérkezik azok számára, akik egy kis szórakozással szeretnék elütni az időt.

las-vegas-5

Ha családdal érkezünk, akkor is van lehetőségünk érdekes és szórakoztató programokat szervezni. Első megálló lehet akár a Madame Tussauds Panoptikum, ahol (főleg) amerikai sztárok és hírességek viaszmásaival találkozhatunk. Van itt életnagyságú Lady Gaga, Madonna, Britney Spears, Brad Pitt , George Clooney, Hugh Hefner, Elvis, Obama, Benjamin Franklin és még sorolhatnám. 6 év alattiak számára a látogatás ingyenes, onnantól pedig 3 csoportra oszlanak az árak, sőt, ha online vásároljuk meg a jegyünket, 20%-ot spórolhatunk. Így például egy felnőtt számára az online jegy ára kb. 4500 HUF, a helyszínen megvásárolva az összeg pedig kb. 5800 HUF-ra rúg.

Feledhetetlen élményt nyújt kicsik és nagyok számára egyaránt egy buszos kirándulás a Grand Canyonba. Rengeteg ajánlatot találhatunk különböző árkategóriákban, kb. 18.000 HUF-tól már indítanak járatokat, melyek Las Vegasból indulnak és bejárják a Grand Canyon-t. A nagyobb izgalomra vágyók befizethetnek ugyanezen útvonal helikopteres „verziójára”, ám itt már az ár is hatványozódik, az alsó árkategória kb. 62.000 HUF.

las-vegas-6

Az utazási irodák által kínált ajánlatok összege bár borsosnak tűnhet, de ha utánaszámolunk, akkor sem ússzuk meg (sokkal) olcsóbban, ha saját magunk szervezzük az utazást. A talált ajánlatokkal annyi problémánk lehet, hogy nemcsak Las Vegasra korlátozódnak, a legtöbb a Los Angeles – Las Vegas – San Francisco hármast célozza. Ilyen kirándulások már elérhetőek 377.000 HUF/ fő / 10 nap összegtől. Mivel a városban a legolcsóbb 3 csillagos hotelek is 15.000 HUF/ 2 fő / éjért kínálnak szobát, a repülőjegy összege pedig körülbelül 250.000 HUF körül mozog, azt javaslom, inkább keress fel egy utazási irodát.
Las Vegas mindenkinek tud nyújtani valamit. Mindegy, hogy egyedül utazunk, a haverokkal szeretnénk kirúgni a hámból, vagy egy családi vakációra készülünk, nem fogunk csalódottan hazatérni a szórakozás fővárosából. És sose feledjük : ami Vegasban történik, az ott is marad!

Vélemény, hozzászólás?