A város, mely nevét a híres felfedezőről, Kolumbusz Kristófról kapta változatos gazdasággal rendelkezik, sikeres oktatási programjairól híres és nagy hangsúlyt fektet az egészségügy, a kereskedelem és a technológia fejlesztésére, hisz nagyrészt ebből tartja fent magát. Ismerkedj meg Ohio állam fővárosával, Columbus-al.

Columbus csaknem az állam földrajzi központjában helyezkedik el. 1812-ben alapították és 1816-tól Ohio fővárosa. A Money magazin felmérése szerint az Egyesült Államok 8. legélhetőbb városa és Ohio legnagyobb, egyben legnépesebb városa is. Jelenlegi adatok szerint az USA 9. legnagyobb metropolisza.

ohio_columbus_belváros-700x525

 

Éghajlatát forró, párás nyarak és hideg, száraz telek jellemzik. A legmagasabb hőmérséklet, amit valaha mértek 41 °C volt (1934-ben és 1936-ban újra), a legalacsonyabb pedig -30°C (1994-ben). A várost természeti csapások elég gyakran sújtják, köszönhetően földrajzi elhelyezkedésének. Súlyos zivatarok következtében alkalmanként elmegy az áram, de találkozhatunk jégesővel, tornádóval, árvízzel, hó- és jégviharokkal is.

Látogatásunk során érdemes megnézni a State House-t (Kapitólium), melynek épülete a többi nagyváros kapitóliumától eltérően nem hasonlít a Fehér Házhoz, ám saját pompájában tündököl.

columbus_state_house

 

Következő állomásunk legyen a Franklin Park Conservatory and Botanical Garden, ahol egzotikus és rendkívül érdekes növényeket csodálhatunk meg testközelből. A létesítményben vannak állandóan megtekinthető látnivalók (például : Orchids & Blooms and Butterflies), de nagyon népszerűek az időszaki kiállítások is (például : Sacrifice + Bliss : Aurora Robson). Ha érdekelnek a növények, vagy csak szeretnél elmerülni a természet csodálatos kreativitásában, ide mindenképpen látogass el!

Természetes, hogy ha a várost Kolumbusz Kristófról nevezték el, valamilyen emlékművet állítanak számára. A belvárosban található Kolumbusz hajójának, a Santa Mariának kiköpött mása, melyet igazán közelről szemügyre lehet venni.

 

columbus_museum_of_art_amerika_testközelből-700x371

 

1931-ben nyitotta meg kapuit a Columbus Museum of Art, melynek gyűjteménye az európai és amerikai művészetre koncentrálódik. A múzeum falain belül nem mindennapi példáit csodálhatjuk meg például az impresszionizmusnak vagy akár a kubizmusnak. A belépő ára felnőtteknek 12 $, tanulóknak (6-17 év között) 5 $, 60 felettieknek és 18 év fölötti diákoknak 8 $, 5 év alatti gyermekeknek pedig ingyenes. A nyitva tartásról, az aktuális és jövőbeli kiállításokról a múzeum hivatalos oldalánszerezhetsz bővebb információt.

Columbus ad otthont az Államok legnagyobb kampuszával büszkélkedő Ohio State University számára. Ez az intézmény 2009-ben a 19. helyet érte el a legjobb közegyetemek versenyén (az USA-n belül). A városban magánintézmények is találhatóak, mint Capital University Law School, Columbus College of Art and Design, Ohio Business College vagy akár a Franklin University.

ohio_state_university_amerika_testközelből-700x466

 

Ha pontos információt szeretnél az utazással kapcsolatban, mindenképpen keress fel egy utazási irodát és kérj tőlük ajánlatot, de arra fel kell készülnöd, hogy mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcádba, hisz’ egy ilyen utazás ára 390.000 – 850.000 HUF között mozog.

Columbus város nem olyan ismert turisztikai szempontból, mint Los Angeles vagy Miami, mégis, ha az Államokban jársz érdemes körbejárni a barátságos környezetű metropoliszt. Rengeteg parkosított résszel találkozhatsz és ha nyáron utazol, valószínűleg az időjárás is a te pártodra áll.