Julia Thompson, Sürgösségi Betegellátási Osztályon dolgozó orvosnő, akin nemrég egy hasznos tanácsot osztott meg az iPhone felhasználók számára, amely akár az életüket is megmentheti. Facebook-on tette közzé javaslatát:

“Orvosként dolgozom egy állami kórházban, és rengeteg olyan öntudatlan állapotban lévő beteget fogadtunk, akiről azt sem tudtuk, hogy kicsoda, hogy hívják, vagy hogyan tudjuk felvenni a legközelebbi rokonával a kapcsolatot. És természetesen mindenkinek a telefonja le van zárva!

Sokan nem tudják, hogy minden iPhone-on létezik egy ingyenes orvosi alkalmazás, egy úgynevezett “Medical ID” amit sokáig én sem vettem észre a saját telefonomon!

Ebben az alkalmazásban lévő információk elérhetőek maradnak akkor is, ha a telefon le van zárva, így az orvosok vészhelyzet esetén megjeleníthetnek olyan fontos információkat mint pl. a név, sürgősségi esetben a kapcsolattartó adatait, egészségé állapotát, és még a vércsoportját is. Higgyétek el, az orvosok örülni fognak ezeknek az adatoknak!

Ha rákattintasz az “Egészség” alkalmazásra (alapértelmezett beállításoknál egy kis szív ikon), akkor itt mindenki szerkeszteni tudja saját profilját, és elvégezheti az egészségi adatok beállítását. Úgy tűnik, hogy sokan vannak, akik nem tudnak róla, hiszen amint megosztottam a Facebook-on pillanatok alatt elterjedt a szociális médián.

De arra kérlek titeket, hogy ne csak megosszátok, hanem állítsátok be azonnal!

(Tudom, hogy sokan vannak, akik androidos telefonokat használnak. Jó hírem van, hiszen androidos telefonokra is létezik egy hasonló, ingyen letölthető alkalmazás. Az alkalmazás neve “ICE – in case of emergency” és a Google Play áruházból letölthető!”

Kérlek benneteket, hogy osszátok meg ezt a fontos információt a barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel! Megmentheti valakinek az életét!