1. Készíts egy “minél hamarabb megenni” dobozt!

620x0 (8)

Azokat a kajákat, amik nemsokára lejárnak, vagy már két napja készítetted őket, tedd egy külön  dobozba. Így mindig tudod, hogy mit érdemes gyorsan megenni.Így nem eshetsz abba a hibába, hogy a tegnap vett joghurtot szed meg, még a két hete a hűtődben álló lejár, és dobhatod ki.

2. Címkézz krétával!

A kréta egyszerűen lemosható, így nem kell vesződnöd a papírcímkézéssel. Mosogatásnál csak ledörzsölöd és száradás után már újra írhatsz is rá.

3. Fagyassz le kis adagokat!

620x0

Ha folyton pocsékba megy az étel, mert például a recept szerint neked két kanál paradicsompürére van szükséged, de 3 dl-es az üveg, akkor célszerű a maradékot kis adagokban lefagyasztani. Így a következő alkalommal csak annyit veszel ki, amennyire pontosan szükséged van.

4. Egyforma tasakokban fagyassz!

620x0 (9)

Tedd ugyanolyan tasakba a maradékot, és ne egyszerre fagyaszd le, hanem egy főnek elég adagokban. Tornyozd fel őket a hűtőben, kis helyet foglalnak majd.

5. Alakíts ki rendszert!

Legyen tematikus a hűtőd. Válogasd szét fajta szerint az ételeket. Így biztosan nem találkozol egy rég elfeledett salátával a felső polcon, ha tudod, hogy a zöldségeknek alul van a helyük.

Forrás: Ripost