Egy különös esetben vizsgálódik a San Francisco-i rendőrség, amelyben egyik társa sebesített meg halálosan egy 16 éves utcai rablót egy olyan golyóval, amely a rablás áldozatának arcáról pattant az irányába.

A hírek szerint december 14-én történt az eset, amikor is Clifton Chatman és több társa a nyílt utcán megtámadtak egy járókelőt és a mobiltelefonját követelték tőle. Míg a többiek az értékeivel voltak elfoglalva, a társaság egyik tagja egy pisztolyt szegezett az áldozat fejének.

Clifton Chatman

A fegyveres ezután elsütötte a fegyvert, a golyó azonban nem ölte meg az áldozatot, hanem lepattant arcáról, és Chatmant találta el. A fiatal tolvaj a helyszínen belehalt a lövésbe. A megtámadott ugyanakkor, bár megsérült, de túlélte a támadást.

Chatman bűntársai elmenekültek a helyszínről, mire a rendőrség megérkezett, néhány napja azonban letartóztattak egy szintén 16 éves fiatalt, akiről azt gyanítják, ő adta le a halálos lövést. Őt jelenleg gyilkossággal és rablás kísérletével gyanúsítják, kora miatt azonban személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.