Szóval, az már régóta világos mindenki számára, hogy a férfiak számára tetszetősebb egy okos nő, mint egy hatalmas dekoltázs, egy legutóbbi közzétett kutatás eredményei mégis érdekes ellentmondásra mutattak rá.

20151022intim-a-pasik-szeretik-az1

A kalifornai, buffalói és texasi egyetem által közösen készített kutatásban 105 férfit kértek meg, értékeljék a hölgyeket, akikkel korábban matematikai és irodalmi feladatokat oldattak meg a kutatók. Eszerint azokat a nőket, akik jól teljesítettek a teszteken, sokkal kívánatosabbnak tartották rosszabbul szereplő társaiknál.

A vizsgálat második szakaszában ugyanezek a férfiak kitöltöttek egy intelligencia tesztet, amely alapján a kutatók randit szerveztek nekik a hölgyekkel. Megfigyelésük szerint azok, akiknek azt mondták, hogy egy, a felmérésen náluk jobban teljesítő nővel fognak találkozni, már sokkal kevésbé találták vonzónak randipartnerüket, kevesebb pontot adtak nekik, és kevésbé voltak lelkesek az esetleges randevú szervezését illetően. És még a nőkre mondják, hogy nehéz rajtuk kiigazodni.

(forrás: life)