Férfiak vagyunk és szeretjük vagy sem, a takarítás nem a szabad időnk legjobban eltöltött percei. Ezért többnyire senki se szereti a csutakolást, de a mocskos otthont még kevésbé. Ezért lépni kell. Válasszatok: a sztenderd gumikesztyű vagy a technológia robotjai? Naná, hogy a robot. Ha meg nem Tyler Durden-ek vagyunk a kesztyű amúgy se illene hozzánk.

robotok-2

Mindannyian megtapasztalhattuk már, amikor a család patriarchális felépítése hirtelen matriarchálisba csap át. Anyuka megelégeli a gyermekek és az apuka rendetlenségét, így az impérium élére áll, annak érdekében, hogy a ragyogó és biztonságos otthon újra makulátlan legyen. Ez hogy néz ki?  A családtagok kezükben – valamilyen misztikus kémia vegyszerrel átáztatott, szivárvány színű és iszonyatosan büdös – szivacsokkal indulnak el a családi fészek kipucolásának a soha véget nem érő ösvényén. Természetesen az anya vezényszavaira. Itt nincs kivétel, még a gyerek is magát pelenkázza.

De aztán itt van ez a 2013-as, amikor is a robotizált gépek egyik hétről a másikra születnek meg.(Ezekről itt bővebben is olvashattok.) Mostani esetünkben, a mindenki által gyűlölt ablak mosást könnyítené meg a Winbot névre keresztelt gépezet. A terméket gyártó cég, a Ecovacs Robotics 300-500 mérnökkel büszkélkedhet, szóval nagy valószínűséggel, mikor bekapcsoljuk a robotot nem fog egy nagyot pukkanni, villanni és kifüstölni.

robotok-3

Mivel a Winbot egy robot, az ablakmosást teljesen egyedül és automatikusan csinálná meg. A kicsike több motorral is rendelkezik, továbbá egy sor érzékelővel, amelyeknek a segítségével navigál az ablakokon minden emberi segítség nélkül.

Az első kérdés: mégis hogy a pitvarban marad fent? Nos, a két motornak köszönhetően egyszerűen; az egyik a navigációért felelős, míg a másik meg a két koncentrikus körért. A lényeg, hogy mindkét motor szerepet vállal a vertikális tapadásban, így ha az egyik esetleg mégis csak kifüstölne ez esetben a másik azonnal jelet küldene a robot “agyába”, hogy van egy kis bibi és erre a Winbot válaszként azon nyomban leállna, megelőzve a leesést és a készülék károsodását. A takarítási folyamat mindössze pár perc előkészületet igényel, ahogy konkrétan a takarítás is.

Míg első ránézésre talán túlzásnak hathat egy háztartásban, addig a Winbot-ot irodaházak vagy a nagyobb lakások üvegborításán is útjának lehetne engedni.

Különféle színben lesz majd kapható a hivatalos honlapról, méghozzá a típustól függően 300 vagy 400 dollárért.

 

képforrás: technologytell.comdigitaltrends.comrobotbg.com

Vélemény, hozzászólás?