Szívfacsaró drámáiról vallott Ábel Anita!

17 éves volt Ábel Anita, amikor az édesapja, Ábel Péter filmtörténész egyik este meghalt. A színésznőnek másnap forgatása volt, így reggel felkelt, majd munkába ment – mesélte Anita a Borsnak.

– A nézők szórakozni akarnak, őket nem kell terhelni a színpadon álló ember bújával, bánatával. És ehhez minden körülmények között tartani kell magunkat. Édesapám elvesztése rettenetesen megviselt. Másnap reggel azonban nem volt más választásom, nem tehettem tönkre közel száz ember munkáját azzal, hogy szomorkodom és sírok. Ezért felszívtam magam, majd amikor kigyulladt a felvételt jelző piros fény, játszottam, amit játszanom kellett – nyilatkozta a lapnak a színész-műsorvezető.

Anita egy frissebb emlékről is beszámolt. Férjével – 16 év házasság után – tavaly döntöttek úgy, hogy elválnak.

– Nehéz döntés volt, de úgy éreztem, ha külön folytatjuk, kiegyensúlyozottabban és harmonikusabban tudunk együttműködni. Természetesen már akkor is az volt a legfontosabb, hogy a kislányunk boldogsága és biztonsága ne sérüljön – mondta a műsorvezető, aki ebben az időszakban sem húzta ki magát a munka alól. – Azon a napon, amikor én a NőComment első adását forgattam a Spektrum Home csatornán, a kislányom édesapja elköltözött a közös otthonunkból. A stúdióban ott ült Dobó Kata, Kovács Patrícia, Hajós András, Falusi Mariann, Balázsovits Edit, és persze, a közönség. Az öltözőben, amikor senki sem látott, bevallom, nagyon sírtam, úgy éreztem, nem leszek képes elvégezni a feladatomat, annak ellenére sem, hogy én hoztam meg ezt a döntést – taglalta Anita, aki másfél órán át sírt az öltözőjében a felvétel előtt, ám amikor belépett a stúdióba, semmit nem lehetett rajta észrevenni. – Arra születtem, hogy másokat szórakoztassak, a szomorú pillanataimat pedig megtartom magamnak és persze, a barátaimnak – mondta.