A vesekárosodás életveszélyes is lehet, a vesén keresztül tisztul ugyanis a szervezetünk és tisztítjuk meg a testünket a méreganyagoktól. A vesekárosodás jeleit azonban nem sokan ismerik, ami viszont akár az életünkbe is kerülhet!

 

vese

 

 

Lássuk a vesekárosodás 5 jelét, amiről nem árt tudni!

1. Derékfájás

A vesék nem megfelelő működése fájdalmat okoz a derék oldalsó szakaszán jobb vagy bal oldalon, vagy esetleg mindkettőn. Ebben az esetben gyakran összetévesztik a szimpla hátfájással, pedig korántsem erről van szó.

 

2. Kiütés, viszketés, szárazság

A vesék segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, ha ez nem sikerül és a vérbe kerülnek a toxinok, akkor azok kiütésekhez, viszketéshez és bőrszárazsághoz vezetnek.

 

3. Változások a vizelésben

Az alábbiakra érdemes figyelni ebben az esetben:

– a vizelet lehet habos vagy pezsgő
– több az éjszakai vizelés
– gyakoribb vizelés és halvány vizelet
– vizelés ritkábban, ilyenkor sötét színű a vizelet
– érezhető nyomás vagy vizelési nehézség
– a vizelet tartalmazhat vért

4. Duzzanatok a testen

A vesék segítenek eltávolítani a szervezet számára szükségtelen anyagokat a szervezetből és ha ez nem sikerül, a testben lévő folyadék egy helyen összegyűlik, és ez duzzanatokat, dagadást okozhat a test bármely részein.

5. Fáradság és gyengeség

A vesebetegség csökkenti azoknak a hormonoknak a számát, amelyek a vörösvérsejtek kiválasztásáért felelősek. Ha ez megtörténik, állandó gyengeség és fáradtság érzet jelentkezik.

Mi a véleményed?