A legfontosabb dolog a világon a család. A munka nem vár otthon, a pénz nem törli a könnyünket, a hírnév nem ölel meg éjszaka.

Fotó: Patrick M/Flickr.com
Fotó: Patrick M/Flickr.com

Két testvér lakott egymás szomszédságában, de egy nap nagyon összevesztek, és úgy döntöttek, többé nem beszélnek egymással. Az egész egy kis félreértéssel kezdődött, ami idővel egy óriási konfliktussá nőtte ki magát. A szakadék kettőjük között egyre csak nőtt, már egy hét is eltelt úgy, hogy nem beszéltek egymással.

Egy reggel az idősebb férfihoz bekopogott egy öreg: “Jó napot, azért jöttem, hogy akad-e valami munka, ha tudok, segítek”.

A férfi alaposan szemügyre vette, és azt mondta: “Bizony, lenne itt valami, amiben segíthetnél. Nézd meg, az ott a patakon túl a testvérem háza. Egészen mostanáig nagyon jó kapcsolatban voltunk, és ott egy zöld mező állt. Azonban összevesztünk, ő pedig egy nagy árkot ásott, hogy vizet vezessen bele. Ezzel a patakkal határt húzott körénk. Azt szeretném, ha egy nagyon magas kerítést építenél, hogy ne is láthasson át hozzám”.

Az öreg azt mondta: “Azt hiszem értem, ne se törődj, megépítem én azt a kerítést”.

A nagyobbik testvér szóhoz sem jutott a döbbenettől, amikor hazatért. A kerítés helyett egy híd állt.

Kezdetben nagyon mérges volt, de akkor megpillantotta a testvérét, tárt karokkal jött feléje a hídon.

“Hihetetlen, azok után, hogy ennyi ideig nem beszéltünk, te egy hidat építettél” – mondta a kisebbik testvér a nagyobbiknak. A testvérek a híd közepén találkoztak, kezet fogtak, és örökre kibékültek.

Tanulság: mindig két lehetőség közül választhatunk, a döntés rajtunk áll. Gondoljuk jól meg, hogy magas falat, vagy inkább hidat építünk…