Előzi cikkemben megpróbáltam összegyűjteni a legfontosabb, és a nagyérdemű számára leghasznosabb információkat a szuperhősök együttes erejéből megalkotott Igazság Ligája nevű egyesületről. A cikk második felében kitérek az alapító karakterekre, illetve megpróbálok pár érdekességet egybegyűjteni, s leírni nektek. Lássuk hát azt a hat igazságosztót, akinek köszönhetjük a Ligát.

igazsag-ligaja-2

Superman

Az Acélembert mindenki ismeri. Itt, a sztarcafe.com-n is olvashattatok már róla egy hosszabb átfogó cikket, melyet én írtam. Abban az írásban csupán utalást ejtek az Igazság Ligájára, de nem térek ki rá részletesen. Superman a Liga alapítója, az ő szavára gyűlnek össze a hősök, s hagynak fel szóló karrierjükkel. Superman talán a legerősebb, legjobb vezér az ikonok között, így evidens, hogy senki más nem vezethet egy ilyen csapatot.

igazsag-ligaja-3

Wonder Woman

Wonder Woman, avagy Diana a themüszkira-i hercegnő, Hippolüté, az amazonok királynőjének lánya. Themüszkira egy olyan sziget, melyen csak Diana-hoz hasonló nők, kizárólag nők élnek. A szigetre férfi nem teheti be a lábát, aki mégis megteszik, nagyon nagy árat kell, hogy fizessen. Wonder Woman rengeteg képességgel rendelkezik. Alapvető tulajdonságai közé tartozik a repülni tudás, az emberfeletti erő, vagy a hihetetlen reflexek, és harci képzettség is. Emellett fegyvere, az amazoni lasszó is ott díszeleg csípőjén, mely szintén nagyon komoly eszköz egy amazon kezében.

igazsag-ligaja-4

Hawkgirl

Hawkgirl, vagy Sólyomlány, az egyik legbonyolultabb múlttal rendelkező karakter. A Tanagar nevű bolygóról érkező, szárnyakkal, és különleges harci felszereléssel rendelkező lényt több szál is fűzi az ősi Egyiptomhoz. Nem szeretnék spoilerezni, így ha valakit érdekel eme kérdésre a válasz, az megleli a rajzfilmsorozatban. Hawkgirl ugyebár repülni képes, szárnyai segítségével. Különösebben magas erővel nem rendelkezik, de buzogánya, mely minden materiális testen képes sérülést ejteni, rendkívül veszélyes a kezében. A történet szerint szerelmi szál fűzi később Green Lantern-höz.

igazsag-ligaja-5

Flash

Flash (Magyarul Villám) az egyik legjobb karakter, véleményem szerint. Két teória létezik róla. Az egyik, hogy képességét – amely a hihetetlen gyorsaság – a Smallville-i meteoreső következtében kapta, mások szerint így született, amolyan X-Man-i mutáció. Flash egy fiatal, vörös hajú srác, aki gyorsabban fut a fénynél, ha kell. A népszerű Smallville sorozatban is feltűnik, és még Clark Kent-nél is gyorsabban képes rohanni. Az 1940-ben alkotott karakter talán a legkihasználatlanabb (és a kihasználatlanság, a képességeket tekintve nagyon jellemző a DC-re) hős az univerzumban. Gyorsasága olyan dolgokra tenné képessé, hogy szinte legyőzhetetlen lenne. Gyorsabb, mint egy villám, a gondolkodása is szélsebes. Bár a karaktere remekül megírt, képességei koránt sincsenek kellően kihasználva. És egy kis plusz érdekesség, hogy a Smallville-ban Lex Luthort alakító Michael Rosenbaum kölcsönözte a hangját, az Igazság Ligája című sorozatban Flash-nek.

igazsag-ligaja-6

Green Lantern

Green Lantern, avagy Zöld Lámpás egy kultikus karaktere a képregényeknek. Évre pontosan ugyanolyan idős, mint Flash, mármint szintúgy 1940-ben láthatta először a közönség. Lantern egy földi halandó, azonban az Oa bolygóról származó gyűrű, mely a Zöld Lámpás alakulat jelképe, olyan különleges erővel ruházza fel, mely minden ember fantáziáját beindítja. Szó szerint. Ugyanis Lantern gyűrűjének, csupán fantáziája szab határt. A gyűrű azt az alakot vetíti ki – és teszi ezt fizikai úton, nem csak vizuálisan -, melyet viselője elképzel, és olyan erős formában, amennyire erős a fantázia. Ez remek ötlet, mindközül az egyik legjobb. A civilben Alan Scott, mások szerint John Stewart karakteréről semmit nem tudni. Színes bőrű, és itt ki is fogytunk az információkból. Remek karakter, és a Liga elengedhetetlen tagja.

igazsag-ligaja-7

Martian Manhunter

John, Martian Manhunter, Marsbéli Fejvadász. Rengeteg néven szólítják ezt a karaktert, mely szintén a kiaknázatlansága miatt zavaró néhol. A Smallville-ben is feltűnő karakter a Marsról érkezett a Ligába, ugyanis családját lemészárolták, így útnak indult. John Jones képes a láthatatlanságra, falakon tud átmenni, érinthetetlen lesz, gondolatot olvas, repül, erős. Mi kell még? És még sincs kihasználva. Sokszor lenyomják, holott ilyen képességekkel felruházva szét kéne kapnia mindenkit. Nagyon titokzatos, és mély szerepet kap a sorozatban, amolyan igazi őrtorony, figyel, s mindenről tud.

igazsag-ligaja-8

Eme 6 karakterből áll össze tehát a hírhedt Liga, mely védőangyalként köröz fejünk fölött, s óv minket. Később, ahogyan a sorozat szépen kinövi magát, természetesen több karakter is csatlakozik majd. Megjön sokak kedvence, a Sötét Lovag, majd csatlakozik Aquamen, Zöld Íjász, és még sokan mások. Végül az összes DC karakter egy oldalon, karöltve harcol majd a gonosz ellen. Őszintén szólva ezt már soknak érzem, de hát minél több karakter, annál változatosabb történeteket lehet kreálni. Ez a marketing.

igazsag-ligaja-9

Az Igazság Ligája számomra sokkal többet ad, mint a konkurencia. A Bosszúállók remek, a film, a történet, és a karakterek egyaránt. Azonban hiányzik valami. A Bosszúállókból pont az hiányzik, ami az éttermi kajákból, és ami megvan nagyanyám főztjében. Bizony, így van. Az a bizonyos plusz, melyet szavakkal nem igazán lehet elmondani. Szó se róla, nem akarom bonyolult összehasonlításba bocsátkozni, ugyanis ha számszeri alapokon vizsgálnánk a dolgokat, tehát bevétel, et cetera, akkor valószínűleg a Marvel aratna diadalt egyelőre. Viszont ha valaki elém rakja Hulk, majd az Acélember képét, egyértelmű a választás… Szeretem Farkast, imádom az X-Man-t, de amikor meglátom menni öcsémnél az Igazság Ligáját, ott ragadok nála, pedig nem vagyok tizenéves már. A következő bekezdésben táncra hívom a fikciót, és kirakósként játszunk a valótlannal! Mi lenne ha?

igazsag-ligaja-10

Az előző cikkemben leírtam pár, még nem stabil lábon járó információt az Igazság Ligája filmről. Feltételezések szerint csupán 5 karakter lesz, az előzményfilmek hiányából adódóan, mások szerint 6, de vannak, akik a tízet tartják reálisnak. Mindegy is, idővel kiderül. Azonban a klasszikus Justice League karaktereken kívül mi lenne, ha betennénk a DC másik csoportját/csapatát, mely az eddigi talán legjobb DC filmben lelhető fel? Sokkal kisebb rajongótábornak örvend, holott a film, melyet nekik szántak egy szinten van a Sötét Lovaggal. A Watchmen idén 4 éves. Minden idők legjobb képregény adaptációja, véleményem szerint. Hihetetlenül jó film, ha pontoznom kéne, 8,5 minimum. Remekmű. Olyan frenetikus karakterekkel dolgozik, mint Dr. Manhattan, vagy Superman után a személyes kedvenc, Rorschach. Én legszívesebben, ha nem is az egész gárdát, de az előbb említett két nevet minimum beletenném a filmbe. Manhattan ugyebár amolyan „over powered” karakter, akár egy jó kis nézeteltérése is lehetne az Acélemberrel. Rorschach pedig lehetne a filozófiafelelős, és a karaktere adna egy remek ízt, hangulatot az egész filmnek. Nolan kezében eme karakterek egyvelege, Snyder képi világán keresztül hatalmasat robbanhatna. Ha valaki esetleg nem látta a Watchmen-t, sürgősen pótolja!

igazsag-ligaja-11

Valamiért úgy érzem, hogy a Detective Comics most hihetetlen nagyot fog szólni. A Superman Returns, és a Zöld Lámpással történő pofára esés után azért összeszedték magukat, és a Sötét Lovag már zseniális lett. Ezen a lendületen lovagolva úgy gondolom, maradt még az Igazság Ligája filmre is. Főleg ha úgy nézzük, hogy megelőlegezem a sikert a Man of Steel-nek. Mert úgy érzem, az is nagyon, nagyon jó lesz majd. Bízom Nolan és Snyder profizmusában. És ha esetleg bejönnek a jóslataim, és az Igazság Ligáját – bár erre kevés a reális esély – megfűszerezik az Őrzőkkel, akkor feltehetőleg 5-6 alkalommal fogom megnézni a moziban. Bár mivel két külön dolog, külön film, külön marketing, így sajnos nem merek komoly reményeket fűzni hozzá.

Mindent összevetve tehát remek ötlet volt a DC-től, hogy legikonikusabb hőseit egy Ligába gyűjtse. Így mi nyertünk egy jó rajzfilmet, ők pedig rengeteg potenciával teli lehetőséget. Egy igazi képregény, vagy szuperhős rajongónak már az is ajándék, hogyha kedvencét megláthatja egy filmben. Azonban az, mikor az egész univerzumot, amiért rajong, egy alkotásban láthatja, mindent megér. A Marvel rajongóknál ez megtörtént, most a kétbetűs fanatikusokon az idő. Reméljük, hogy maradt még Batman sötét lendületéből, és reméljük, hogy az Acélember majd beacélozza az alkotói motivációt, és a Detective-esek olyan alkotást tesznek majd az asztalra, mely minden eddigit felülmúl. Már előre látom, ahogyan hangtalanul megcsillan a mozi terem padlózatán a DC betűk egyvelege, majd a következő plánon gyermekkorom hősei jelennek meg, középen rajongásom materiális megnyilvánulásával, az S betűvel. S a játékidő leteltével, mikor kiérek az aulába, a rengetegnek tűnő, törpeméretű ember közé, s a tetőablakon keresztül beszűrődik majd a fáradt napnak haldokló sugara, én is hősnek érezhetem magam. Csak még egyszer, s utoljára. Hősnek.

igazsag-ligaja-12

Vélemény, hozzászólás?