Egy korábbi cikkünkben már szóltunk a stílusos ember ismérveiről, a sort pedig nem szerettük volna megszakítani. Bárhol is vagyunk a világon (Budapesttől Bombay-ig; Stockholmtól Sydney-ig), a kulturális eltérésektől függetlenül a menő, divat iránt érzékeny emberek sok dologban hasonlítanak. Odafigyelnek a részletekre; törődnek és gondolkodnak.
Viselj öltönyt vagy strandszerkót, a stílus tanulható, és a trükkök elsajátíthatóak. Amint megtanulod ezeket a dolgokat, talán a nőt is megtalálod, aki végre vonzódni kezd hozzád és ahhoz az arculathoz, mit képviselsz.
Lássuk csak, mi a stílusos ember 10 szokása:

10. Fodrász
A fodrász megbízható és ügyes legyen, és a randit vele ne halogasd négy hétnél tovább. Aki elhanyagolja a haját, az ne számítson semmi jóra; hiába húzol öltönyt, hiába lazulsz übercool pólóban, akkor sem lesz stílusod, amikor szétesik a frizurád.

9. Légy büszke a ruháidra
… és kezeld őket illedelmesen. Minél inkább vigyázol rájuk, annál tovább tűnnek újnak. Használj fából készült vállfát, és ha utazol, ne gyűrd be őket a táskába. Tisztelet és alázat; nem csak a drága ruhák érdemlik meg.

8. Csapj le a kedvező kondíciókra
Valahányszor találkozol egy akcióval, ami megdobogtatja a szíved; valahányszor azt látod, hogy egy-egy ajánlat még a hülyének is megéri, ne habozz lecsapni rá. Bár sok márkás ruha még akciósan is méregdrága, még így is kiváló a CPW aránya (ár per viselés száma) a magas minőség és a divatos külső miatt.
Az árcímke csak egy szempont a sok közül, amikor választanod kell. De ha már ott is csökkenést látsz, ne légy döntésképtelen.

7. Duplázz
Ha találsz valamit, ami tetszik és amiről azt gondolod, hogy csúcsszuper, akkor vásárolj belőle kettőt. Sose tudhatod, hogy mikor fröcskölöd le málnalével a felsőd (Murphy szerint az első alkalommal).

6. Megbízható szabó, megbízható tisztító
A szabó és a ruhatisztító sokat segíthet abban, hogy stílusos legyél és stílusos is maradj. Bármelyik is ront el valamit, hiába kompenzálnak, amit elvesztettél, nem kaphatod vissza.
Építs ki velük baráti légkört, és ha megtetszik a szolgáltatás, érd el, hogy kiemelt ügyfélként foglalkozzanak veled.

pasi

5. Shoppingolj gyakran, vásárolj ritkábban
Figyeld a netes boltok kínálatát, látogass el gyakran a boltokba, és próbálj tájékozódni (élőben és a magazinokban egyaránt), így tudni fogod, épp mi a menő és mi a divatos.
Megfigyelés, következtetések levonása, vélemények felállítása, majd vásárlás. Így értelmesen költöd el a pénzed, és nem azt veszed meg, ami a kezed ügyébe kerül.

4. Lásd be: a trendekben van kockázat
A stílusos ember figyeli a trendeket, de nem követi őket azonnal, gondolkodás nélkül (vakon). A stílusos ember nem bánja, ha meg kell törnie a szabályokat, azonban okos ahhoz, hogy ne vállaljon fölösleges rizikót.
Lehet valami épp a legmenőbb dolog, ha te tudod, a te formádhoz az a legkevésbé sem fog passzolni.

3. Sajátos illat
Légy következetes a kölnivel. A nők másképp érzik ezeket az illatokat, ezt be kell látni, és az illatok fontosak a vonzalom során. Ami bevllt, ne engedd el.

2. Jelölj meg három kedvenc divatoldalt és látogasd őket hetente
Nem kell naponta divatjelentéseket bújnod, és a hét minden napjának 24 órájában képben lenni a változásokkal, de ha megjelölsz három kiváló tematikus oldalt, látogasd meg őket minden héten egyszer. Ezáltal végig tudod lapozni, mi történt és mi történhet; mi épp a trendi és kinek milyen ötlete lehet számodra.

1. Válaszd ki előző este
… amit másnap viselni fogsz. Ma már nem érhet nagyon meglepetés a másnapi időjárás kapcsán, és a stílusos ember amúgy is felkészült. Főleg, ha fontos eseményre, kiemelt találkozóra készülsz. Ilyenkor semmit se hagyj az utolsó pillanatra, és ne rohanó fejjel válaszd ki a ruhát, ami meghatározza a megjelenésed.