Hol bukik meg az eltervezett diéta?

 

 

A karácsonyi ünnepek után kissé félve állunk rá a mérlegre, ami igazán rémisztő számokat képes kiírni, ha túlzásba estünk a december végi evéssel, ivással.Mivel tavaszra, de legkésőbb nyárra, szeretnénk ismét a versenysúlyunknál lenni, ezért fogyókúrázni kezdünk.

A szépen eltervezett diéta azonban gyakran nem működik, ennek pedig több oka lehet, így például az, hogy beleestünk a csillagjegyünkre jellemző hibába.

Kos: Az esetek többségében nagy lendülettel ugrunk neki a diétának, de a kezdeti lelkesedés gyorsan elfogy, hamarosan pedig azon kapjuk magunkat, hogy bűnbe estünk.Ezt a hibánkat azzal előzhetjük meg, ha kevésbé szigorú, betartható szabályokat találunk ki, mert azokat képesek leszünk hosszú távon követni.

Bika: Gyakori hibánk, hogy nagyon szigorúak vagyunk önmagunkkal, ez pedig önsanyargatásba csaphat át.Ne legyünk ennyire szigorúak önmagunkkal szemben!A jövőben próbáljunk kis lépésekkel haladni!Ha az eredmény apró adagokban érkezik, akkor nem leszünk frusztráltak.

Ikrek: A végletek embere vagyunk, ez pedig a fogyókúra esetében is megmutatkozik.Hajlamosak vagyunk szigorú diétán élni, de a „csalónapokon” úgy elengedjük magunkat, hogy az egész hűtőt képesek lennénk felfalni.Azzal még nincs semmi probléma, ha a diéta mellett eszünk egy szeletet a születésnapi tortából, de az már gond, ha a fél tortát elfogyasztjuk.A jövőben törekedjünk az egyensúlyra!

Rák: Amikor elszánjuk magunkat valami mellett, akkor képesek vagyunk tartani magunkat a döntésünkhöz, ám mégis sikertelen lehet a diétánk, mert evéssel próbáljuk oldani a feszültségünket, szorongásunkat.

A sikertelen fogyókúránk oka az is lehet, hogy a stressz miatt lelassult az anyagcserénk.Mostantól nassolás helyett szokjunk rá a meditációra, jógára, mert ezekkel egészséges módszerrel vezethetjük le a feszültséget.

Oroszlán: A hiúságunk miatt könnyen rávesszük magunkat a diétára, de arról általában elfeledkezünk, hogy az ideális testsúly nem csak a hiúság miatt fontos, hanem az egészség miatt is.Felejtsük el a gyors csodát ígérő módszereket, mert a kiegyensúlyozott táplálkozás az, amire a legnagyobb hangsúlyt kell fektetni!

Szűz: Megvan bennünk a diétához szükséges elszántság és szervezőkészség, ám a szoros időbeosztásunk miatt nem jut elég időnk a testmozgásra, pedig a sikeres fogyókúrához nem elég az egészséges étrend.Ha szeretnék eredményesen diétázni, akkor szorítsuk be a napirendünkbe a testmozgást!

Mérleg: Nagyon lelkesen vetjük bele magunkat az életmódváltás különféle lehetőségeibe, de könnyen elmegy a kedvünk az egésztől.Mivel ragaszkodunk a szokásainkhoz, ezért a megoldás az lehet, hogy az egészséges életmódot tegyük a szokásunkká.

Ugyancsak eredményes lehet a diétánk, ha kis lépésekben haladunk.A reggelink mindenképpen legyen egészséges, valamint ütemezzük be a rendszeres testmozgást.Ha a kezdeti nehézségen túljutunk, akkor könnyen megy a megszokott nyomvonal követése.

Skorpió: Bennünk megvan az a lendület és kitartás, ami a diéta véghezviteléhez kell, de nagyon nehezen mondunk le a káros szenvedélyeinkről.Ha például odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, akkor azzal nem megyünk sokra, ha mellette liternyi kávét iszunk.A méregtelenítés nagyon fontos a sikeres fogyókúránkhoz.

Nyilas: Amikor valamit a fejünkbe veszünk, akkor elég makacsak vagyunk, hogy bevégezzük a dolgot, de jellemző ránk, hogy nem vesszük észre azt az apróságot, ami tönkreteheti az eredményeinket.Nyilasként át kell gondolnunk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot iszunk-e, mert ennek hiányában rosszul működnek a zsír-anyagcsere folyamatok.

Bak: Nagyon szeretjük a megszokott dolgokat, emiatt nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy új ízeket próbáljunk ki, ez pedig gond lehet, ha azt próbáljuk kitalálni, hogy mit együnk a diéta ideje alatt.

A megszokott ételeinket csak korlátozott mennyiségben fogyaszthatjuk, az egyhangú étkezés pedig könnyen elveheti a kedvünket, emiatt a fogyókúra sikertelen lesz, ha nem lépünk ki a komfortzónánkból és nem próbálunk ki új dolgokat.

Vízöntő: Szeretünk mindent alaposan eltervezni, a fogyókúrát pedig tudományos alapokra helyezzük.Ez remek, de gyakori hibánk, hogy a tervezgetésnél elakadunk, mert nehezen vesszük rá magunkat arra, hogy elkezdjük megvalósítani az elképzelésünket.Esetünkben a megoldás az, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy a tervezés után neki kell állnunk azon dolgozni, hogy elérjük a célunkat!

Halak: Képesek vagyunk megtalálni a harmóniát önmagunkkal, ezért a részeredményeknek is örülünk.Az nagyon jó, ha szeretjük a testünket, az alkatunkat, de arra figyeljünk oda, hogy némi súlyvesztés után hajlamosak vagyunk felrúgni a diétát, és habzsolni kezdünk, amivel gyorsan visszaugranak ránk a leadott kilók.

Ez a jojóeffektus egyáltalán nem tesz jót az egészségünknek.Ha nem is tartunk szigorú diétát, akkor legalább alakítsunk ki olyan étrendet, ami abban segít, hogy tartani tudjuk azt a testsúlyt, amivel jól érezzük magunkat a bőrünkben.

(Forrás: bien.hu)