Egyre kínosabb lesz a kigyulladó Note7-esek sztorija a Samsung számára. A héten nemcsak három, már javított, tehát elméletileg biztonságos készülék kapott lángra, de ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a dél-koreai gyártó igyekezett eltussolni az egyik esetet.
samsung-note-damage

Egy Kentuckyban élő férfi helyi idő szerint kedd hajnal négykor ébredt arra, hogy füstöl a Note7-ese, amit az ágy melletti szekrényen hagyott. Nem töltötte, nem csinált vele semmit, csak ott pihent a telefon, és hirtelen füstbe borította a szobát. A férfit füstmérgezéssel kezelték a kórházban.

De az egészben nem is ez a legfurább, hanem hogy a Samsung tudott a történtekről, mégsem mondtak róla semmit egészen mostanáig, hogy az egész be nem került az amerikai újságokba. Sőt, megpróbálták elkérni a férfitól a telefont (aki persze elhajtotta őket), és ez még mindig nem a vége. Egy véletlenül elküldött üzenetben a Samsung egyik képviselője azt írta:

Megpróbálhatom lelassítani a dolgot, ha az segít, vagy hagyhatjuk, hogy megtegye, amivel fenyegetőzik, aztán meglátjuk, mire megy vele.

A történetben az a legszebb, hogy a Samsung tehát már kedden tisztában volt azzal, hogy gond van a cseretelefonokkal is, de hiába gyulladt ki egy csütörtökön egy repülőn, aztán pénteken egy 13 éves lány kezében, nem nagyon tettek semmit. Persze volt néhány elszánt közlemény, hogy minden bejelentést komolyan megvizsgálnak, de úgy tűnik, ez sem volt feltétlenül igaz. Egyes elemzések szerint lassan tényleg az lenne a legjobb, ha visszahívnák a teljes sorozatot, és nem is bocsátanák újra forgalomba.

Közben az egyik legnagyobb amerikai szolgáltató, az AT&T bejelentette: tekintettel a biztonságosnak mondott telefonok sorozatos kigyulladására, felfüggesztik a Samsung Galaxy Note 7 forgalmazását, és minden tulajnak azt javasolják, hogy fáradjanak be egy üzletükbe, és cseréljék ki egy másik típusra a Note 7-est, függetlenül attól, hogy eredeti vagy már javított változat is van a birtokukban.