Nagyon nagy, nagyon hülyén néz ki és elsőre nagyon nem tudni, hogy mire jó. Azonban az oldalára szerelt böhömnyi szárnyak kicsit rásegítettek a dolgok összerakásában. Ezek szerint ez egy olyan repülésre összefabrikált valami, ami se nem léghajó, se nem repülő emellett nem hasonlít semmilyen más repülő szerkezethez?! Legalább is ezt állítják. Számomra akarva-akaratlanul is egy agyon szteroidozott X Akták csészealjat juttat az eszembe, ránézve nyilván nem alaptalanul.

Az Aero cég egyszerűen Aeroscraftként nevezte el a kis jószágot. Oké, nem nagy kreativitás de a képet elnézve nem hinném, hogy a név lenne a legnagyobb fejtörés. Ez nem egy új fajta repülő hanem egy új fajta szállítói konstrukció. Noha a repülős alkalmasságáról még nem bizonyosodhattunk meg, mert egyenlőre csak a talajon megtett haladást dokumentáltak youtubeos videó formájában. Viszont mint ahogy azt a cég kijelentette, a masina végleges beállításra került és elvégezték az utolsó simításokat is a szoftvereken belül. Így a következő hatvan napban teljes körű tesztelhetőségre számítanak. Ezek után már csak meg kell építeni az eredetileg eltervezett méretű Aeroscraftet – a mostani 79 méteres verzió csak egy “kisebb” másolat, ugyan is az eredeti kétszer ekkora lesz.

Igor Paster – a cég igazgatója – szerint ha minden az elvárt teljesítményt hozza akkor az Aeroscraft forradalmasíthatja a soron lévő száz év függőleges forgalmi transzportációját, a gép hosszú távú nagy teherbírása és a földi infrastruktúrától való függetlensége miatt. A további fejlesztésekben szerepet kapnak a teherszállítói és természetesen a katonai célok is. A videóban egyértelműen látni, hogy az óriási szerkezet képes nagyon nagy mennyiségben problémásan elérhető helyekre szállítani. Talán ez a kis monstrum forradalmasítani fog pár olyan dolgot amire eleve nem gondoltak. Persze ez abszurd, mármint hogy eleve ne katonai céllal jött volna létre…

Vélemény, hozzászólás?