Jade Hughes 17 éves volt, mikor hirtelen olyan hasi fájdalmai voltak, hogy még az ágyból sem tudott kiszállni hogy kimenjen a fürdőszobába.  Bármilyen gyógyszert vett is be, nem segített.

Az orvos colitist állapított meg Jadenél, ami a vastagbél vagy végbél krónikus gyulladásos megbetegedése. Mivel erre nincs orvosság, Jade-nek csak egy választása volt: műtétileg eltávolítani a belet.

A bél egy részét eltávolították és felhelyeztek nála a hasfalon kívülre egy sztóma zsacskót. Először bizonytalan volt a választással kapcsolatban, de remélte, hogy ezáltal ismét normális, aktív életet élhet.

1472632109

A műtétnek köszönhetően most Jade ismét elmehet barátaival túrázni, sportolhat a szabadban, amit eddig nem tudott megtenni. Azt viszont soha nem gondolta volna, hogy a sztómája miatt meg fogják szégyeníteni.

Jade, hogy megünnepelje szabadságát, elkezdett úszni járni egy helyi uszodába. Egyik nap egy ötven körüli nő odament hozzá és a sztómájára bökött: “Gondolja, hogy ez az uszodába való?”

Jade, aki csak a Mirror.co.uk-nek adott interjút, azt mondta: “Azt hiszem, meg sem tudtam szólalni a sokktól.” Aztán a nő ezt mondta: “Tudod, hogy ezt nem kellene mutogatni? A gyerekeknek ezt nem túl jó látni.”

1472632826

A nő panasza ellenére azonban az uszoda dolgozói megengedték, hogy Jade ússzon. De a nő továbbra is undorodva nézte őt, emiatt Jade pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát ahhoz, hogy tovább ússzon.

1472633141

“Annak a nőnek fogalma sincs, min kellett keresztülmennem az elmúlt 7 évben.” -mondta Jade a Mirror-nak. “Szerencsére szeretem a sztómámat és a testemet is. Minden nap gondoskodik rólam, segít megelőzni a fertőzéseket, gondoskodik arról, hogy keringjen a vérem és dobogjon a szívem.”

A nő csúfolódása ellenére Jade elhatározta, hogy továbbra is fog járni úszni.

1472633487

Tavaly feleségül ment Jake Willhez és férje feltétlen szeretete nagyban hozzájárult Jade önbizalmához.

1472634655

Jade szeretné megosztani történetét azért, hogy a hozzá hasonló nők is büszkék legyenek a testükre.

“Az emberek mindig el fognak ítélni és le fognak nézni, hacsak nem fogadod el önmagad. De szeresd a tested! Akár vékony, kövér, heges, striás, vagy kakis zacskós! Szeresd a tested, a fenébe!”

1472634454

Jade üzenete igazán inspiráló, örülünk neki hogy fel meri emelni a szavát a szűk látókörű emberek előtt.

Kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, hogy továbbíthassuk ezt a pozitív üzenetet!