Meglehetősen sok olyan autóst látni kis hazánkban, akik csak annyira seprik le a havat a járművük ablakairól, hogy épp láthassanak valamit. Persze tudjuk, hogy senkinek se könnyűek a reggelek, a kávé és időhiányban szenvedőknek meg pláne. A napszak ezen rémálom teli szakasza kezdeti fáradtságot és lustaságot szül. Ezzel addig nincs is gond, míg le nem cseréljük a kényelmes otthonunkat a zord külvilágra, ahol bár lehet, hogy nem érezzük annak, de felelősek vagyunk a béka seggét verdeső életerő szintünkért – mely felelős a lustaságokért, ami meg azt mondatja velünk, hogy nem kell az egész szélvédőt letakarítani, így válva balesetveszélyesé. Nem csak a mi napunkat téve tönkre, hanem annak a srácnak is akit nem láttunk lelépni a járdáról. Ok-okozat kéz a kézben.

De van egy megoldás. Sajnos a fáradtságtól mámoros hajnalok megmaradnak, így a kávék literjei és az energia italok kartonjai is. Viszont az Ultra Ever Dry egy hihetetlenül nagyszerű találmány, mely egy olyan gazdag felhasználási lehetőséggel rendelkezik, hogy az emberi elme kreativitását ismét próbára teheti egy technikai vívmány.

Ez egy olyan anyag, amelyet gyakorlatilag bármilyen felületre ráfújhatunk és az így ellenáll minden folyadéknak. Maradjunk a bevezetőben használt példánál. Ha az autók ablakait ezzel az anyaggal kezelik az emberek, például télen, akkor nem kell fél órával előbb felkelnie azoknak a lelkiismeretes utazóknak, akik szeretik a hóba temetett autóik keresgélését. Mivel a hó elsődlegesen cseppfolyós – nincs meg fagyva – és mivel csak ezután lép kémiai akcióba majd fagy össze a társaival –  így hóréteget alkotva – a járműveinken nem alakulhatnak ki a fehér lepedők. Bár a hónak valahova mégis csak le kell esnie. Így létrejönne egy hatalmas jégpálya az autónk körül és alatt. Választhatjuk a hóból való autó faragást vagy a jégen való csúszkálást. Csömörből vödörbe.

Azonban nem kell félnünk a felverődött – sárral, szmoggal, döglött macskákkal vagy az egyéb utcára kidobott városi trágyával kevert  – szennytől. Az viszont, hogy ezek a dolgok megint hova mennek már megint csak kérdéses, bár igazából miért is lenne a mi bajunk? Hiszen túl nagy a boldogságunk, emiatt a mindent immúnissá változtató spray miatt,  ahhoz hogy ne törjük le magunkat ilyen apró-csetlő dolgokkal. Az így kiszorult tömérdek szennyel majd eljátszadozik a gyalogság.

modern-technika-2

A superhydrophobic bevonatnak köszönhetően a lefújt felület letaszítja magáról a vizet és sok más egyéb nedves vegyi anyagot, így örök szárazságra ítélve a kezelt objektumot – valószínűleg innen a név is, az Ultra Ever Dry, ami annyit tesz, hogy “A végső és örökké tartó szárazság”.

De nem csak vízlepergető hatása van, a maximum korrózióvédelem biztosítja, hogy a víz soha ne is léphessen kapcsolatba az anyaggal. A hadsereg új reformjai? Az Ultra Ever Dry nyilvánvalóan, már eleve valamely nemzet katonai céljait képviseli, így nem fogunk meglepődni ha pár év múlva megjelennek a teljes mértékben vízálló és rozsdamentes lőfegyverek, harci járművek, uniformisok és minden más egyéb érintett dolgok, például számítógépek vagy más elektronikus gépek.

Vagy csak gondoljunk bele, mi szemüvegesek, a borzalomba amit az esős időszakokon szoktunk átélni, hát nem lenne nagyszerű egy vízálló szemüveg? Továbbá vízálló mp3-ak, telefonok vagy bármi más egyéb elektronikai kütyük. Vagy a cipők! Egy sármentes ősz sem hangzik rosszul, nem de?

Bár az élő szövettel való kezelésről nem tudok, de egy olyan férfi-női hajlaknak biztos nagy keresettsége lenne, amely vízállóvá és minden más egyébbel ellenállóvá tenné hajunkat. Az ellaposodott, “meghoztam a pizzát – tégy magadévá” pornó ipar is felmutathatna egy morbid, bár annál változatosabb tendenciát.

Továbbá a háziasszonyok és az ablakok örök küzdelmeinek sem kéne tovább folytatódniuk, ne kelljen hiába letakarítaniuk a ház összes ablakát ha 5 perc múlva úgy is leszakad egy monszun. Tökéletes ajándék lehetne feleségeknek és anyukáknak is egyaránt. Gyerekeknek nem. Tudniillik ők a legtalálékonyabbak, így könnyen feje tetejére állíthatnának mindent, otthon és távol egyaránt.

Páran talán eljutottak arra a következtetésre, hogy akár egy tevét is ellehetne otthon tartani ha mindent alaposan lefújunk, de a videóban tisztán látni, hogy a vízszintes helyeken a folyadékok addig görgetik magukat, míg nem találnak egy Ultra Ever Dry mentes platformot. Így a kakik és pisik egymással folytatott ádáz versenyét nem feltétlenül tekinteném jó megoldásként.

 

Por, piszok, víz és egyéb folyadékok melyekben baktériumok találhatóak vagy károsan sugárzottak, gyakorlatilag soha sem érintik a bevont felület anyagát, így a baktériumok és a sugárzás nagyban vagy teljesen megszűnnek. Tehát technikailag a kezelt anyagok baktérium és egyéb kártevőktől mentesek. Ha mégis összegyűlne valami a felületen, azt egy könnyed víz sugárral ellehet távolítani.

Nektek milyen újdonságot hozna az Ultra Ever Dry?

Vélemény, hozzászólás?