Az új játék-kiegészítők bizonyítják: a tudomány győz – és győzelemre segít

logitech-logo

A Logitech®  jelenlegi legújabb Logitech G termékskálája, megerősítve elkötelezettségét a PC-s játékok mellett. Az új szériában hat továbbfejlesztett egér és billentyűzet, valamint két új headset kapott helyet.

„A Logitech G termékekbe minden tudásunkat és szenvedélyünket beletettük, hogy a játékosok még sikeresebbek lehessenek” – mondta Ehtisham Rabbani, a Logitech Gaming üzletágának igazgatója. „Ahogyan a játékosok is kihívásnak érzik az újabbnál újabb szintek teljesítését, úgy mérnökeinket sem hagyják nyugodni az újabb és újabb innovációk. Csaknem 20 éve szakadatlanul azon dolgozunk, hogy újabb szintekre emeljük azt az élményt, sebességet, megbízhatóságot és pontosságot, amit eszközeinkkel adhatunk a játékosoknak. Tesszük mindezt azért, mert a felhasználóink is arra számítanak, hogy ugyanannyira odatesszük magunkat a sikerükért, mint ők maguk. Minden egyes formatervezési megfontolás és éjszakába nyúló mérnöki ötletelés egyetlen célt szolgál: hogy játékosaink még jobbak lehessenek. Ahol a tudomány győz, ott a játékosok is nyernek.”

A Logitech infravörös érzékelők segítségével tanulmányozta milyen interakciók zajlanak az eszközök és az emberi kéz között a játék során.  A kutatások eredményeként a játékosok több újításra is számíthatnak az új Logitech G termékektől.

A hosszú időn át tartó kényelem és tartósság érdekében kifinomult felületi anyagokat vetettek be azon stratégiai fontosságú érintő-zónákban, amelyeket a tesztelések során fedeztek fel. Azokon a területeken ahol rendkívül magas az igénybevétel, a Logitech ujjlenyomat-álló bevonatokat alkalmazott, míg a tenyér alatti területeknél vízlepergető réteg gátolja a kéz letapadását. Modelltől függően az egerek puha, vagy száraz fogófelületeket kaptak, ami kényelmesebb és pontosabb irányítást tesz lehetővé. A két billentyűzet gombjaira dupla UV bevonatot vittek fel, hogy tartósabbak legyenek, rajzolt felületükre pedig ujjlenyomat-álló borítás került.

A Logitech G100s és G400s optikai egerekbe különleges Delta Zero érzékelőt építettek. Ez a kiemelkedő pontosságú kurzormozgatásra optimalizált szenzor pontosan reagál minden kézmozdulatra. Az összes új G egéren alacsony súrlódású teflon (PTFE) talpbevonat segíti a gyorsabb mozdulatokat, a finomabb egérmozgást és pontosabb vezérlést.

Az első G termékek:

 

 

logitech-g700-mouse

Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

A Logitech® G700s Rechargeable Gaming Mouse adatátviteli sebessége megegyezik egy vezetékes egérével. Sőt, az átviteli rátát stabilan tartja, akár a 2,4 Ghz-es vezeték nélküli, akár USB kapcsolaton használjuk, és mindkét esetben nyolcszor gyorsabb egy hagyományos USB egérnél. Ha hosszúra nyúlik a játék, annak megszakítása nélkül átválthatunk vezetékes módból a mikro-USB adatátvitelre, és az egér automatikusan töltődni kezd. Az egér strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünk hozzátapadjon, az oldalsó száraz fogófelületek pedig biztos fogást kölcsönöznek neki. Játékbeli sikerességünket a 13 programozható gomb támogatja, melyekkel akár egyszerű, akár összetett parancsokat is végrehajthatunk. A makrók és a Logitech Gaming Software (LGS) segítségével parancssorokat és azok ismétlődését vagy időbeli csúsztatását is hozzárendelhetjük a gombokhoz, vagy gombkombinációkhoz. A Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára $99,99 lesz.

 logitech-g500s-mouse

Logitech G500s Laser Gaming Mouse

Az FPS játékosoknak a Logitech® G500s Laser Gaming Mouse kínál lézer-precíziós irányítást számtalan különböző felületen, és egy szupergyors kétfunkciós gördítőkereket. Az egér strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünk hozzátapadjon, az oldalsó száraz fogófelületek pedig biztos fogást kölcsönöznek neki. Az egeret akár 27 gramm súllyal is terhelhetjük egyéni ízlésünk szerint, és a tömegközéppont is saját játékstílusunknak megfelelően állíthatjuk be. Hüvelykujjal gyorsan át lehet kapcsolni 200 DPI-s pixelpontos célzásról 8200 DPI-s villámgyors manőverezésre. A Logitech G500s lézer-egéren 10 programozható gomb található, melyeket az LGS-sel tudunk beállítani. A kiegészítő szoftver segítségével egyes játékok parancsait vagy összetett makró-parancsokat is rendelhetünk a gombokhoz. A Logitech G500s Laser Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára $69,99 lesz.

 LogitechG400S-mouse

Logitech G400s Optical Gaming Mouse

A Logitech® G400s Optical Gaming Mouse még magasabbra teszi a lécet, mint korábban a Logitech® MX518 és a Logitech® G400 tették. Ezt az egeret kifejezetten FPS játékokhoz fejlesztették ki, és a Logitech exkluzív Delta Zero érzékelőjével segít különösen pontos irányítást elérni. Vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünkhöz tapadjon. Fogófelületei puhák, az elsődleges gombokat pedig ujjlenyomat-álló bevonat védi a kopástól. Az egér elsődleges mechanikus mikrokapcsolóinak élettartama 20 millió kattintás. Az LGS segítségével beállítható a nyolc program-gomb: segítségükkel a különböző DPI beállítások között is lehet váltani, de elérhetők vele a képernyő gyorsmenüi, vagy épp a pálya térképe is. A közvetlenül a gördítő alatt és felett elhelyezett gombokkal össze lehet hozni egy 180-fokos fordulásból hátralövést 4000 DPI-vel, vagy pixel pontos mesterlövész célzásokat 400 DPI-n. A Logitech G400s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára $59,99 lesz.

 logitech-g100s

Logitech G100s Optical Gaming Mouse

A The Logitech® G100s Optical Gaming Mousehasználata egyszerű, és kifejezetten RTS és MOBA játékokhoz készült. A Logitech® G1 és a Logitech® G100 örökségére építő új egér gombjait kíméletlen nyomkodásra tervezték, az exkluzív Delta Zero érzékelőnek köszönhetően pedig minden kézsebességnél pontos marad. Míg egy hagyományos egér nem nagyon éli túl az intenzív játék gyötrelmeit, a szupererős Logitech G100s Gaming Mouse elsődleges mikrókapcsolóinak várható élettartama 20 millió kattintás. Az egér strapabíró vízlepergető tenyérfelülete megakadályozza, hogy kezünk hozzátapadjon, az elsődleges gombokat pedig ujjlenyomat-álló bevonat védi a kopástól. Akár marokra fogva, akár hagyományos módon tartva, kis kacsóval vagy nagy manccsal, a jobb és bal kézbe is passzoló trapéz-forma biztos tartást kínál még hosszú menetek közben is. A Logitech G100s Optical Gaming Mouse ajánlott fogyasztói ára $39,99 lesz.

 logitech-g19s

Logitech G19s Gaming Keyboard

A The Logitech® G19s Gaming Keyboard folyamatosan ellátja használóját információkkal, életjelekkel és játék-specifikus alkalmazásokkal vagy infópanelekkel, melyek mind színesben jelennek meg a beépített kihajtható GamePanel™ LCD-n. A személyre szabható színes háttérvilágítást 16 millió színből lehet kiválasztani, akár külön minden profilhoz és üzemmódhoz egy játékon belül. A billentyűzet kényelmét és tartósságát fejlett bevonó-anyagok garantálják. A vízlepergető tenyértámasz megakadályozza a kéz letapadását, míg a strapabíró dupla UV bevonat meghosszabbítja a gombok élettartamát. Az LGS használatával a 12 programozható G-gomb 36 különféle funkcióra beállítható, három üzemmódban, gombonként három makróparanccsal. A két USB 2.0 csatolóra adathordozókat – például MP3 lejátszót vagy pendrive-ot – köthetünk, vagy feltölthetjük róla USB eszközeinket. A billentyűzet 26 gombja interferencia-védett, vagyis több komplex kombinációt is előhívhatunk rajtuk anélkül, hogy összeakadnának. A Logitech G19s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára $199,99 lesz.

 Logitech_G510s-mouse

Logitech G510s Gaming Keyboard

A bonyolult funkciókat leegyszerűsítendő, a Logitech® G510s Gaming Keyboard18 programozható G-gombot kínál, melyekhez összesen 54 különféle feladatot rendelhetünk, három üzemmódban, gombonként három makróparanccsal (a letölthető LGS használatakor). A személyre szabható színes háttérvilágításon túl egy GamePanel™ LCD is helyet kapott rajta, így mindig tisztában lehetünk a játék valós idejű statisztikáival, a rendszer-információkkal és a VoIP kommunikációs adatokkal. Még saját alkalmazást is lehet rá fejleszteni, vagy rátölteni egy közösségi fejlesztésű minialkalmazást. A vízlepergető tenyértámasz megakadályozza a kéz letapadását, míg a strapabíró dupla UV bevonat meghosszabbítja a gombok élettartamát. A Logitech G510s Gaming Keyboard ajánlott fogyasztói ára $119,99 lesz.

 logitech-g430-mouse

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Hasonlóan a Logitech® G35 és Logitech® G930 headsethez, a Logitech® G430 Surround Sound Gaming Headset szívében is a Dolby® Headphone technológiája dobog, így magával ragadó 360-fokos hangteret varázsol a játékosok köré: hallhatóvá válik az is, amit nem látni, a közeledő léptektől a távoli szirénákig. A Dolby Headphone 7.1 térhangzásnak köszönhetően hét önálló hangcsatornát élvezhetünk, plusz egy külön LFE (alacsony frekvenciás effekt) csatornát. Hasonlóan a Logitech G230-hoz, ez a headset is kimosható fülpárnákat kapott, melyek puha, kényelmes viseletet kínálnak a hosszú menetek során is. Amikor hallatnunk kell saját hangunkat, jól jön a zajszűrős mikrofon, melyet használaton kívüli könnyedén félrehajtható. A Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára $79,99 lesz.

 logitech-G230

Logitech G230 Stereo Gaming Headset

A The Logitech® G230 Stereo Gaming Headset 40 milliméter átmérőjű neodímium mágneses hangsugárzóival kiváló minőségű sztereó hangzást közvetít, hogy elejétől a végéig belefeledkezhessünk kedvenc FPS, MMO vagy kalandjátékunkba. Mivel egy maratoni játék megizzaszthat, az új fejhallgatón kimosható teljesítménysport-anyagból készült fülpárnák kínálnak kényelmes, puha viseletet akár órákon át. A hajlékony, zajszűrős mikrofon kiemeli a játékos saját hangját, gyakorlatilag megszüntetve a háttérzajokat. A vezetéken elhelyezett vezérlőgombokkal beállítható a hangerő és elnémítható a mikrofon. A Logitech G230 Stereo Gaming Headset ajánlott fogyasztói ára $59,99 lesz.

Elérhetőség

Az itt bemutatott termékek európai megjelenése 2013 májusára várható. További információ a gaming.logitech.com oldalon vagy a Logitech blogján.

A Logitech vállalatról

A Logitech olyan termékek vezető gyártója, melyek kapcsolatot teremtenek az emberek és a számukra fontos digitális élmények között. A Logitech több különböző számítástechnikai, kommunikációs és szórakoztató platformot kiszolgáló, kombinált szoftver- és hardvermegoldásai a digitális navigáció, a zenés és videós szórakoztatás, a számítógépes játékok, a közösségi hálózatok, az internetes hang és képi kommunikáció, a biztonsági videómegfigyelés és a szórakoztató elektronikai eszközök távvezérlésének területein kínálnak új lehetőségeket vagy javítják azok meglévő szolgáltatásait. Az 1981-ben alapított Logitech International egy svájci részvénytársaság, melynek részvényeit a svájci SIX részvénytőzsdén a LOGN szimbólum alatt, valamint az amerikai nemzeti Nasdaq tőzsdén a LOGI szimbólum alatt forgalmazzák.

 

képforrás: files.tested.com, pcgamer.hu, prohardver.hu, xataka.com

Vélemény, hozzászólás?