Néztük, néztük a képet, de csak nem jöttünk rá, mi a hiba. Aztán, mikor végre meglett a megoldás, úgy gondoltuk, ezt meg kell osszuk, mert nagyon tanulságos!

 

wp_20160707_09_29_34_pro

Az alábbi feladvány az elején bizony szenvedős, mert szinte senkinek nem esik le egyből, mi a hiba. De megéri kicsit gondolkodni rajta, mert amikor rájössz, az is világossá válik, hogyan tréfált meg a saját agyad!

Nagyon tanulságos az egész rejtvény! Miért?

Ugye te is rögtön a számok között kezded keresni a hibát?!

De vajon ez a jó irány?

Hogy is szól az instrukció? Találd meg a képen a hibát.

A kép pedig nem csak a számokból áll.

Nézd meg még egyszer, tüzetesen az egész képet.

Megvan a hiba?

Ha nincs, akkor eláruljuk, görgess lejjebb:

M

E

G

O

L

D

Á

S

A hiba nem a számokban, hanem a betűkben van. Nézd meg még egyszer a megtaláltad szót. A képre az van írva, hogy: megtalátlad.

Hiába van hibásan írva, agyunk a legtöbb esetben automatikusan kijavítja a hibát, és nekünk már fel se tűnik. És hogy miért lehet ez?

“Mert egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen. A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon Bleül nicsn jlneestögfée akann, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen. Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.”

Ugye, milyen érdekes? 🙂

Oszd meg, ha neked is tetszett!