A legszebb élettörténet a ceruzáról, amelyet mindenkinek el kell olvasni!

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Egy kisfiú bemegy a konyhába, ahol ott találja a nagymamáját, aki épp levelet ír. A kisfiú kíváncsian odamegy, majd megszólal: “Levelet írsz a mai napunkról? Kérlek írj egy történetet rólam.”

A nagymama abbahagyja az írást, elmosolyodik, és azt mondja: “Valóban írok egy történetet rólad. De a legfontosabb a ceruza, amivel a betűket kanyarítom. Ha felnősz, azt szeretném, hogy olyan légy, mint ez a ceruza a kezemben” – felelt a nagymama.

A kisfiú megvizsgálta a ceruzát, de nem találta valami különlegesnek. “Olyan, mint az összes ceruza, amit eddig láttam életemben” – közölte.

“Igen, ez attól is függ, hogy miként látod a dolgokat. Tudod, egy ceruzának öt tulajdonsága létezik, amelyet ha meg tudunk őrizni, mindig békében, harmóniában fogunk élni.

Az első tulajdonság: nagy dolgokra lehetsz képes, de ne feledd, ezt csak úgy érheted el, ha van egy kéz mögötted, aki az utadat egyengeti. Ez a kéz Isten, aki mindig a javunkat akarja.

A második tulajdonság: időnként megállunk az írásban, mert a ceruzát meg kell hegyezni. Ez a ceruza számára kissé fájdalmas lehet, de utána sokkal jobban ír majd.

A harmadik tulajdonság: a ceruzán lévő radír eltörli a hibákat. Ez azt jelenti, hogy van lehetőség az életben elkövetett hibáinkat jóvá tenni.

A negyedik tulajdonság: a ceruza fája másodlagos, a benne lévő grafit minősége a fontos. Ezért kell nekünk is odafigyelni lelkünk igényeire.

Az ötödik tulajdonság: a ceruza mindig nyomot hagy maga után. Bármit tegyünk is világban, annak nyoma lesz, ezért gondoljuk át minden lépésünket.”