Korábban a Farmville film adaptációnál, ami még nem jelent meg, csakis kizárólag pénzügyi érdekeltségeket és motivációt véltem felfedezni a film projekt mozgató rúgói alatt, és bár ezek a dolgok a Lego részéről sem jelentéktelen szempontok, én nagyon is kíváncsi vagyok mi fog kisülni végül ebből. Biztosan jobban fog érdekelni, mint a Farmville mozi. Ahogy a mostani gyerekeknek a facebook a kedvenc játékuk, úgy nekem anno a Lego volt.

lego-movie-2

Tehát van itt nekünk egy animációs filmünk, amely valamikor 2014 ősszel fog megjelenni. A Lego hihetetlen kreativitását most sajnos nélkülözte és a filmet nagyon eszesen “The Lego Movie”-ra keresztelte el. Viszont volt egy ötletes próbálkozás is! “Lego: A Piece Of Resistance”, ami magyarra fordítva annyit tesz, hogy “Egy Darab Ellenállás”. Én hirtelen ebbe egy gyereket képzelek bele, aki a játékaival körbe véve határolódik el a világtól – ami sajnos nem túl szép képet vetít a fiatalságnak, így az ötlettől talán ezért határolódtak el.

Az animáció három főszereplőjének nem is akármilyen színészek fognak majd hangot varázsolni. Chris Pett lesz Emmet hangja (aki egyébként a Galaxis Őreiben is szerepelni fog), Will Arnett (Szörnyek az Űrlények ellen, Cleveland Show) a Batman Legonak kölcsönzi a hangját és a zseniális Morgan Freeman fog majd Vitruvius-nak egeket rengető hangszíneket kölcsönözni. További hangkölcsönző hírességek: Liam Neeson, Alison Brie, Nick Offerman és Elizabeth Banks. A filmet az író-rendező Phil Lord és Christopher Miller írták, akik felelősek a Derült égből fasírt és a tavalyi év egyik legviccesebb filmjéért, a 21 Jump Street – A kopasz osztagért is.

A film főbb cselekményszálai: A 3D-s számítógéppel animált kaland Emmet történetét fogja felkarolni, egy teljesen átlagosan, már-már közönségesen egyszerűen kinéző lego bábúét, akit tévesen, az egyik legkülönlegesebb személynek azonosítanak, természetesen így világ megmentő státuszt dobva a szerencsétlen nyakába.

lego-movie-3

Tipikus: idegenekkel kötött szövetség, hihetetlenül epikus küldetés és a zsarnok, akit meg kell állítani.
Második tipikus: Emmet és idegen barátai reménytelenül és nevetségesen felkészületlenek.
Harmadik tipikus: Bár valamiért a film végéről nem adtak tiszta részleteket, nyilvánvalóan boldogságosan szivárványosan fog majd befejeződni, amiben valahogy ez a nagy rakás szerencsétlenség mégis csak megtalálja az útját, hogyan diadalmaskodjon a leküzdhetetlen gonosz felett.
Bónusz: a főhősök jelenléte, Batman és Supermané.

Nem túl kreatív ötleteket ültetni egy igen csak dekoratív külsőbe? Megszokott, elcsépelt de persze várva várt. Vasárnapi családi mozi, popcorn és kóla, bár nekünk magyaroknak csirke szárny és Erős Pistával meg valami sátáni pálinkával ajánlott, hátha így elviselhetőbb lesz majd több órán keresztül azt nézni, hogyan szerencsétlenkednek az építő kocka fejű krumpli emberkék.

Vélemény, hozzászólás?