Természetesen néha bárkivel előfordulhat, hogy siet, nincs ideje vagy csak szimplán nem figyelt oda, de azért érdemes ezeket a dolgokat észben tartani. Ma 6 bakit szeretnék veletek megosztani, melyek rendszeresen felkeltik a figyelmemet.

1. Alapozás

26-693x1024

A legfontosabb dolog az alapozásnál az megfelelő szín kiválasztása. Nagyon csúnyán tud kinézni, ha az arcunknak teljesen más a színe mint a nyakunknak. A második hiba az alapozó eldolgozatlansága, fontos a nyaknál és a hajtőnél is rendesen eldolgozni, egyébként nagyon mű hatást tud kelteni.

2. Pirosítás

kityo-1024x682

A pirosítást rengetegen túlzásba viszik, még ha a szín nem is a legtökéletesebb árnyalat. Mielőtt nagyon belevetnénk magunkat a pirosítók használatába, érdemes gyakorolni, de a pirosítók akár el is hanyagolhatóak.  Rengeteg lányt látok, akik a pirosítót nem is tudják pontosan hova is kell felvinni, ettől pedig az egész összhatás nevetséges lesz.

3. Szempillaspirál

110-1024x899

Amikor szempilla-spirálozunk, előfordulhat, hogy a szempillaspirál felkenődik a szemhéjunkra. Természetesen bárkivel előfordulhat, ezzel nincs is semmi baj, a probléma ott kezdődik, ha úgy hagyjuk. Úgy nézhet ki mintha egy elrontott tusvonalunk lenne, nagyon igénytelen hatást kelthet.

A másik dolog ami nagyon csúnya, az úgynevezett légyláb pillák, amikor több rétegben viszik fel a spirált és a szempillák nagyon összeállnak. Ezzel nem egy dús hatást érnek el, amit szeretnének, inkább nevezném igénytelennek.

4. Rúzs a fogakon

42-794x1024

Szerencsére ezt a hibát ritkábban látni, de nagyon rontja az összképet. Ez akkor fordulhat elő, amikor felesleges mennyiségű rúzs kerül az ajkak belső részére. A megoldás viszont rendkívül egyszerű: tegyük az egyik ujjunkat a szánkba, zárjuk össze az ajkakat, majd húzzuk ki az ujjat.

Ezzel a technikával a felesleges rúzs eltávolíthatjuk és nem lesznek rúzsosak a fogaink. Kicsit idétlennek tűnhet de hatásos.

5. Körömlakk

55-1024x768

Egy szépen elkészített manikűr szépen is mutat. Viszont nagyon igénytelen hatást kelt, ha a körömlakk itt-ott lepattogzik. Ennél a bakinál általában az időhiány játszik közre, ugyanis sokan úgy vannak vele nincs idejük, majd holnap megcsinálják. Inkább mossuk le és fessük ki majd újra, ha van rá időnk.

6. Zsíros haj

gvvdb-687x1024

Előfordul néha, hogy olyan fáradtak vagyunk, semmi energiánk még hajat is mosni. Tudom, én is gyakran szenvedek ezzel a problémával. Többféle dologgal is próbálkozhatunk ezeken a napokon: az első – a személyes kedvencem – az úgynevezett száraz samponok, minden drogériában megtalálhatóak és már egész nagy a választék. Esetleg az is megoldásul szolgálhat, ha összefogjuk a hajunkat, vagy felveszünk egy sapkát.

(forrás: flyerz)