A szuperhősös képregények olyan jó alapokat nyújtanak a videojáték-fejlesztőknek és e szempont szerint megfelelő karaktereket, amelyekért csak reménykedni lehet. Plusz a tény, hogy minden gyereknek legalább egy olyan kedvenc szuperhőse van, akire valamilyen szinten hasonlítani szeretne – BUMM a gyerek marketing, Hulkos joghurtok, fogkefék, Amerika Kapitányos táskák és a többi és a többi. A videojátékok erre meg csak ráépítenek az interaktív és szabad szellemű irányításukkal, a pályák nagyságával és természetesen a saját ízlésre kialakított testre szabhatósággal (DC universe…). Határozottak, jól ismertek és jól fel lehet őket használni.  Ezáltal, a mi hobbi szintű játékosságunkat is megfelelően szolgálják ki. Szolgáltathatnák, mert nem minden esetben születnek ám korrekt játék adaptációk. Mert ugye nem egyedi példa, amikor a játék borzalmasan, lélektelenül és üresen fejeződik be.

A fentiekkel ellentétben megjegyzendő, hogy nem minden ilyen videojáték pocsék – igaz, már jó néhány gyengén elsült próbálkozásnak lehettünk szemtanúi az évek során.

 

6. Captain America: Super Soldier

Captain-America

Brutális erő = brutális móka. A Captain America: Super Soldier olyan szórakoztató videojáték, amelyben a főhős rendkívüli ereje teszi jó kedélyűvé a játékost – egy jó játék meg mi másról szólna? Keveredés a büntető üzemmódra állított Kapitány, a filmes harci rendszer és az egyedülállóan nyitott világ között. Amerika Kapitány egy feszes és  strapabíró katona, akivel pár eltöltött óra jó stressz levezetéssel ér fel a játékosnak. A hős fém pajzsa egyaránt jó közelharci darálásra és távolsági fegyverként is.

 

5. A Csodálatos Pókember

kepregeny-jatek-2

Peter Parker az egyszerű riporter, viszont mikor elrabolják kedvesét, akivel nem igen tud dűlőre jutni szerelmi világa terén, elveszti a fejét és kegyetlen gyorsasággal ölti magára a piros-kék színekben pompázó sztreccs ruciját, majd vörös szerelme után rohan.Végtére is, nem lehet olyan rossz érzés keresztül hintázni a pókhálók segítségével Manhattan felhőkarcolói közt – a speckó mechanizmusokról nem is beszélve.

A játékban gyönyörűen van kivitelezve mind a város, mind a főhősünk mozgása, az ellenfelek sem túl nevetségesek, sőt olykor félelmet keltőek – egy 13 évesnek, aki nem a God Of War főhősének, Kratosnak az őrjöngésein nőt föl, hanem mondjuk a Simsben játszik tapétázós – parkettázóst. A Pókemberes játékok közül ebben a legjobb a közlekedés. Nem elég, hogy szép, de annyira élvezetesre sikeredett, hogy anno többet lengtem, keringtem a tornyok között, ugráltam, bukfenceztem meg egyéb gimnasztikai mutatványokat hajtottam végre a város platformjain, minthogy magát a küldetéseket csináltam volna. Totál olyan érzés, mintha tényleg én lennék ott, én szelném keresztbe a New York Kereszteződéseit. Grand Theft SpiderMan.

 

4. Ultimate Marvel vs. Capcom 3

kepregeny-jatek-3

Ezt a verekedős játékot, az egyszerű de nagyszerű stílusa miatt tisztelik. Valószínűleg mindenki kedves szájízzel gondol vissza azokra az időkre, amikor is az osztály haverjai összegyűltek és átmentek egy kiválasztott haverjukhoz játszani és kifosztani a családja hűtőjét. Az Ultimate Marvel vs. Capcom 3-ba könnyű belelendülni, nem igényel semmilyen előkészületeket vagy komplex elemek megértését. Szimpla és jó móka.

 

3. Marvel: Ultimate Alliance

kepregeny-jatek-4

Hozd létre & szabd testre az álom csapatodat a Marvel karaktereiből. Körülbelül erről szólt. No meg a szokásos speciális karakterek elérése, a bónuszok és alternatív végződések is hozzájárultak az izgalmakhoz – Xbox 360-on különösen szép grafikával.

 

2. Mortal Kombat vs. DC Universe

kepregeny-jatek-5

Egy újabb verekedős játék, ami keresztezi a DC és a Mortal Kombat képregények/játékok univerzumait. Ebből kifolyólag kiválaszthatod a neked tetsző oldalt és az azon belül lévő karaktereket, hogy melyik szempontból szeretnéd megtekinteni az univerzumok küzdelmeit, és azt is kiválaszthatod, hogy megszállóként vagy védelmezőként szeretnél-e ténykedni. A Mortal Kombatra jellemző végzetes brutalitás találkozik a DC gazdag fantáziájával. Rendkívül kreatív és vonzó kalandok várnak a játékosokra.

 

1. Batman: Arkham Asylum

kepregeny-jatek-6

Nem elég, hogy egy halom díjat nyert, még a Guinness Világ Rekordok könyvébe is bekerült, mint a valaha megjelent legelismertebb szuperhősös játéka. Többek között ez azért is vált lehetségessé, mert a játékosokat élettartalmuktól függetlenül sikerült bekebelezni..

 

forrás: biowars.com

képforrás: zonapixel.es, vgnetwork.it, woxcomputer.hu

Vélemény, hozzászólás?