A PC-s játékosok nagy része valószínűleg ismeri azt az érzést, mikor már órák óta küzd kisebb görcsökkel WASD-ra beállt bal kézzel, illetve a serényen kattintgató jobbal. Ezért érdemes beruházni egy kényelmes gamer egérre, mely a praktikus ergonómián kívül számos extra funkcióval szolgálhat, amik akár tovább is emelhetik a játékélmény fényét. A T3 csokorba szedte, melyek az idén, illetve a tavalyi év második felében megjelent legérdekesebb rágcsálók.

1.      Corsair Vengeance M65

Untitled-21

Leginkább az FPS rajongók kedvében szeretne járni ez a profi lézeres egér, mely oldalán DPI érzékeny „Sniper” gombbal rendelkezik. Ezt lenyomva a szenzor magas precizitású módba vált, hogy sniperként minél hatásosabban likvidálhassuk az ellenfeleket.  A szolid alumínium külső nem akármilyen belsőt rejt: az Avago LaserStream 8200 dpi-s érzékenységet tesz lehetővé, de a DPI profil állítható. 8 db programozható gomb található rajta, benne tömör fémgörgő és állítható súlybetét. Első ránézésre megragadó a jellegzetesen futurisztikus dizájn és a túlméretezett scroll.  Itthon kb. 19-24.000 ft körül lehet hozzájutni.

2.      Logitech G600 MMO

600232

Bár ez a modell ugyan tavaly nyáron jelent meg, idén is remek vételnek számít. A Logitech modelljét kimondottan MMO játékokra alakította ki. Rengeteg, összesen 20 személyre szabható gomb kapott rajta helyet, ebből 12 oldalt helyezkedik el. A tervezők szerint minden gombon van valami kézreálló és egyedi vonás, amivel könnyen megszokható használatuk anélkül, hogy odanéznénk. Hangulatos világítást is kaptak, a fényeffektek között válogatni lehet, de akár ki is kapcsolhatjuk. A lézeres szenzor 50 és 8200 dpi közti felbontást tesz lehetővé. USB porttal lehet géphez csatlakoztatni. Kb. 20.000 ft-ba kerül nálunk.

3.      Mad Catz R.A.T.M

xl_Mad_Catz_R_A_T_624

ege00978_1
Számos színben kapható ez a prémium kategóriás egér, mely leginkább egy Transformer kezére hasonlít… 10 személyre szabható, és összesen 12 gomb helyezkedik el rajta. Az eszköz hosszú akkumulátor időt ígér, és a Bluetooth Smart 4.0 támogatást. A GameSmart technológiának köszönhetően kompatibilis PC-vel, Maccel, és mobil eszközökkel is, emellé egy Nano USB vevőt adnak hozzá. Energiatakarékos, 6400 dpi-s  lézerrel követi a mozgást. A wireless egér kicsit borsosabb árú, közel 30.000-33.000 jó magyar forintért vehető meg itthon.

4. Roccat Kone XTD

xl_Roccat_Kone_XTD_624

A Roccat Kone felturbózott verziója a régi dizájnt megtartotta, azonban jóval komolyabb funkciókat kínál (és persze mélyebben a zsebbe kell nyúlni). 8200 DPI-s Pro Aim lézer szenzor kiemelkedő pontossággal követi a mozgást, belsejében pedig egy 32-bites Turbo Core V272MHz MCU processzor munkálkodik az adatok feldolgozásán, mely biztosítja az utasítások gyors végrehajtását. Érdekes funkciója a TDCU (Tracking and Distance Control Unit) és az Omron Click Master. Integrált 576 KB-os memórián tárolhatóak a mikro és makro profilok.  A multi color ledet számos színárnyalatra állíthatjuk be, sőt speciális effektekre is képes. Ára 23.000-34.000 ft között mozog.

5.      Razer DeathAdder 2013

xl_Razsr_DeathAdder_2013_624
A Razer legnépszerűbb egere a 2006 óta hódító DeathAdder, melynek gyorsabb és felturbózottabb reinkarnációja a 2013-as verzió. Dizájnja alapvetően hű maradt a régi külsőhöz, de jelentős optimalizálásokat hajtottak rajta végre. Oldalt gumírozott felület biztosítja a csúszásmentes fogást. Optikai 4G-s szenzort kapott, mely 6400 DPI-s felbontású. 5 szabadon programozható gomb kap rajta helyet. A Synapse 2.0 szoftver támogatás segítségével profilokat tölthetsz le, és firmware updateket minimális erőfeszítéssel. 17.000-22.000 ft körül kapható.

forrás: T3.com

Vélemény, hozzászólás?