Egy tengerparton számos érdekes és elképesztő dologra bukkanhatunk a parti sekély vízben. Ezek egy része vicces, kedves vagy éppen aranyos, míg mások ijesztőek és horrorisztikusak. Lássuk a parti halászat során fellehető dolgok közül a legbizarrabb tízet!

 

2012-ben például Alaszka partjainál ért partot egy tucat sportos, már önmagában is érdekes légycsapó, aminek köszönhetően az egyik lakos új szenvedélyre tett szert: légycsapógyűjtővé vált.

1

A Csendes-óceán közepén vált a víz áldozatává egy 28 ezer darabból álló gumikacsa- és fürdőjáték rakomány még 1992-ben. Még ma, évtizedekkel később is partot ér egy-egy gumikacsa, a legváltozatosabb helyeken Ausztráliától Skóciáig.

2

2,5 méter magas, megközelítőleg 40 kilogramm és minden gyermek kedvence: bármikor belefuthatunk egy hatalmas Lego figurába, mely eddig a világ négy tengerpartján bukkant fel, először 2007-ben Hollandiában, majd Brighton Beach és Florida partjai következtek, eddigi utolsó állomása pedig Los Angeles volt.

3

Kevéssé kedves, ám annál bizarrabb az óriás szemgolyó, amit a floridai strandon talált egy férfi, és amiről kiderült, hogy valaha egy kardhal látószerve volt. Ennél örömtelibb, és a fríz szigetek lakói az istenek áldásának is vélték a több ezer banánt, ami egyik napról a másikra ellepte partjaikat. Végül a banánok egy része egy közeli állatkert lakóit tette boldoggá.

4

 

Bizarr meglepetés lehetett a partra sodort több ezer madár mind a parton élőknek, mind a nyaralóknak 2011-ben, miután az Ontarióhoz közeli Wasaga Beachen megmérgezte őket a botulin nevű toxin.

6

Igazi retró csemege az 1990-ben elhagyott, 90 04 06-os kódszámú Nike cipők egyike, melyből hatvanezer pár úszott el a tengeren. Ráadásul a mai világban már a párját sem nehéz megtalálni egy-egy darabnak. Ha azonban lábbelire bukkanunk, mindig ellenőrizzük, hogy nincs-e valami a belsejében, ha más nem is, esetleg az előző tulajdonos lábfeje. Egyre több olyan cipő kerül elő ugyanis, mely a természeti katasztrófákban elhunytak lábán volt valaha.

7

 

2006-ban Észak-Karolina partjait Doritos chips terítette be, melyek különlegessége az volt, hogy a légmentesen záródó csomagolás tökéletesen ehetően megőrizte többségüket.

8

 

Tagadhatatlan azonban, hogy minden szempontból a legbizarrabb a Montauk szörnyének elnevezett lény, melyre New York partjainál bukkantak rá. Bár azóta az East Hamptoni Természeti Kincsek Intézetének zoológusai a fénykép alapján megállapították, hogy egy felpuffadt mosómedvetetemről van szó, a lény mit sem veszített bizarrságából

szörny