Ha azt hiszed, hogy mindent tudsz a migránsokról, itt az ideje elolvasnod ezt a cikket. Bár kicsit más lesz, mint amire számítasz…

Milliók látták már ezt a videót, ahogy egy megtermett fekete férfi egy vita hevében hasbavág egy fehér nőt. És senki se siet a védelmére, pedig egy forgalmas utca közepén állnak. A videót számtalan, a bevándorlással, a migránsokkal foglalkozó oldal vette át.

A nézők többsége – jogosan – akasztásért kiált és mihamarabb szeretné a férfit bíróság előtt látni. A szélsőjobboldali orgánumok pedig tele szájjal hirdetik, hogy a migránsok érkezése óta hány százalékkal lett magasabb melyik támadási ráta.

Mi magunk is azzal a gondolattal akartuk közzétenni a videót, hogy bemutassuk, milyen veszélyei lehetnek a kultúrák keveredésének (és erről tervezünk is még írni). És ekkor jött a döbbenet.

Azt a videót, amely minden jó – és akár rossz… – érzésű emberben kiveri a biztosítékot angol szélsőjobbosok hamisították.

Itt az eredeti:

Még angolul se kell érteni, hogy rögtön az elejétől látszódjon: ez egy kísérlet, amelyben azt vizsgálták, hogy mit tenne hasonló éles helyzetben az angol társadalom (igen, elégtelenre vizsgáztak). A végén minden egyes “résztvevőtől” elnézést kérnek és megnyugtatják őket, hogy amit láttak nem volt igaz. A nő nem állapotos és a férfi nem ütötte meg komolyan.

De ezt a részt abból a videóból, amit a szélsőségesek milliókhoz (!) eljuttattak, már levágták.

Miért feltételezzük, hogy nem történik meg ugyanez a hamisítás Röszkénél, Budapesten, Ásotthalomnál vagy éppen Münchenben. A mostani helyzetben pont az a legszörnyűbb, hogy senkinek sincsenek biztos információi – és senki nem is szeretné, ha lenne.

Az az ember, aki TUD, nehezebben befolyásolható. Az az ember, aki csak HISZ (hogy a melegek, hogy a migránsok, hogy a pirézek) sokkal könnyebben fog engedelmeskedni a hatalom bármely utasításának.

Tanulság: nézz mögé! Egyetlen fegyverünk az internet, ahol meg lehet találni az IGAZSÁGOT például egy ilyen videóról is. Még milyen szerencse, hogy legalább mi rákerestünk és utánanéztünk… Egyel kevesebb indok a gyűlöletre…

(forrás: vilaghalo)