A női szervezet egyensúlya, ha nem figyelünk rá nagyon könnyen felbomolhat. A pajzsmirigy működés, és a hormonális rendszer kiegyensúlyozottsága több tényezőtől is függ. Befolyásolhatja a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, de a genetikai tényezők is. Ha egészségesek, fiatalosak, és energikusak szeretnénk lenni hosszú időn keresztül, masszírozzuk az alábbi pontot rendszeresen.

Sanyinjiao-pont

A kínai orvoslás szerint az egyik legfontosabb pont a Sanyinjiao. Megfelelő masszírozása által fenntarthatjuk a szervezetünk egyensúlyát, és így sokkal egészségesebb életünk lehet.

A legfontosabb, hogy keressük meg pontosan hol helyezkedik el a Sanyinjiao pont. A lábunk belső felén, a bokától számítva egy tenyérnyire található. Masszírozzuk mind a két lábunkon esténként lefekvés előtt tíz-tíz percig. Egyszerre, de akár külön-külön is masszírozhatjuk lábainkat.

1. Szabályozza a menstruációt

Ha ezt a pontot masszírozzuk serkenti a vérkeringést, a vesék és a máj működését is. Ezenkívül pedig szabályozza a menstruációs ciklust. Hatására sokkal energikusabbnak fogjuk érezni magunk.

2. Fenntarthatjuk a bőr rugalmasságát

Ha a Sanyinjiao pontot masszírozzuk, bőrünk sokkal hosszabb ideig őrzi meg rugalmasságát, késleltethetjük az öregedési folyamatokat, és akár éveket is fiatalodhatunk.

3. Serkenti a libidót, és kiegyensúlyozottá teszi az érzelmi életünket is.

4. Elősegíti a termékenységet

Ha valaki termékenységi problémákkal küzd, masszírozza rendszeresen ezt a kínai gyógypontot.

5. Szabályozza az emésztést

Segítségével megszabadulhatunk a puffadástól, és a különböző emésztési problémáktól

Vigyázat, terhesség esetén nem ajánlott masszírozni ezt a pontot, ugyanis akár vetélést is okozhat.