A becsületesség idővel kifizetődik – bár ebben manapság sokan kételkednek, egy bostoni hajléktalan férfi, Glen James az elő példa arra, hogy még nincs minden veszve. Glen James talált egy hátizsákot, mely pénzzel volt teli.

A táskában 42 ezer dollár, vagyis körülbelül 9 millió forint volt. A hajléktalan férfi ahelyett, hogy örült volna a szerencséjének, és megtartotta volna a táskányi pénzt, leadta azt a helyi rendőrségen.

A hátizsákban volt egy útlevél is, így a rendőrök pillanatok alatt megtalálták a pénz tulajdonosát, és visszaadták neki az elvesztett vagyont. Glen James becsületessége azonban meghatotta Ethan Whittington virginiai lakost, és egy pénzalapot hozott létre a férfinak, akinek így összesen 68 ezer dollárt gyűjtöttek össze, ami több, mint a talált pénz. Az ötvenes éveit taposó, egyensúlyzavarral küszködő férfi így egy csapásra gazdag ember lett, valószínűleg nem kell többé azon törnie a fejét, hogy hová húzódjon be éjszakára. Becsületessége miatt a rendőrség kitüntetést is adományozott neki.

glen-james-3 glen-james-4 glen-james-5 Ed Davis, Glen James