A jövő évben, 2019-től jelentős változások állnak be a horgászat szerelmeseinek életében. A 2018 szeptemberétől igényelhető horgászkártya bevezetésével a horgászengedély kiváltása megújul! 2019-től a horgászigazolványt a Magyar Horgászkártya váltja fel. A horgászkártya regisztráció 2018 szeptemberétől előzetesen elvégezhető, azonban ebben az évben még nem kötelező.

A 2019-es horgászengedélyt már csak a Magyar Horgászkártya birtokában válthatjuk ki. A horgászkártya regisztrációjára a mohosz által létrehozott felületen van lehetőség. Aki előzetesen szeretne horgászkártyát regisztrálni, azok között a szövetség értékes nyereményeket sorsol ki. Ráadásul a jövő évi horgászengedélyhez nélkülözhetetlen horgászkártyát is időben, csúszás nélkül, 30-60 napon belül megkaphatja. A gyermekek és ifi horgászok számára a horgászkártya kiváltása nem kötelező, csak opcionális.

Mi szükséges a horgászkártya regisztrációhoz?

Szükséges a horgászengedélyünk száma, személyes adataink. A személyes adatok közül szükséges a név, lakcím, születési hely, idő, anya születési neve, valamint az adóazonosító jel. Az adóazonosító jelet tartalmazó adókártyát be kell scannelni, vagy le kell fényképezni, és ezt a horgászkártya regisztráció során fel is kell tölteni. Be kell még írjuk továbbá azt, hogy jelenleg melyik horgászegyesületnél vagyunk tagok, vagy ha épp nem érvényes a horgászengedély, akkor melyiknél voltunk utoljára tagok.

Miért kell a horgászengedélyhez horgászkártya?

A horgászkártya a jövő évtől felváltja a horgászengedély részei közül a horgászigazolványt. A későbbiekben pedig a tervek szerint minden papír alapú okmány digitálisan lesz tárolva a horgászkártyán. Így a horgászathoz eddig hurcolt, nagyméretű horgászengedély hamarosan a múlté lesz. Végső lépésként a fogási napló kerül digitalizálásra, ám addig még sok víz fog lefolyni a Dunán.