Barokk, romantika vagy például a kubizmus áll-e hozzánk a legközelebb?

Ahogy általában a művészet, úgy a festészet sem csak egyféle, hiszen a történelem során több stílusban jeleskedtek a nagy festők, akik mindig ki akarták fejezni a lelküket, a gondolataikat, a világról alkotott véleményüket a műveiken keresztül.

A festmények rengeteget elárulnak a festőről, ezért a különböző stílusok arra is alkalmasak, hogy a csillagjegyünkön keresztül megmutassák, hogy milyen a világhoz való hozzáállásunk.

Kos – Szuprematizmus: A tiszta mértani, absztrakt formákkal próbál minden hatást elérni a modern szuprematizmus.Ennek fényében a mértani letisztultság, a pontosság és a tökéletesség jellemzi a leginkább az élethez való hozzáállásunkat, ugyanis ez az, amivel alakítjuk az egész életünket, de még a megjelenésünket is.

A munkában is ilyen precízek vagyunk.A szerelemben és a programok szervezésében is a tökéletességre törekszünk, mert minden, ami ennél kevesebb, aránytalanabb, görbébb, az számunkra értéktelenné, használhatatlanná válik.

Jellemző ránk, hogy logikusan éljünk az életünket.Nekünk minden tettünk azt tükrözi, hogy a realitást tartjuk az élet kulcsának.Az álmok, a fantázia és a színes életszemlélet nem a Kosok asztala.

 

 

Bika – Romantika: A romantikus festőkre jellemző, hogy hátat fordítottak az intellektuális fegyelemnek, és inkább a képzeletre, önkifejezésre fektettek nagyobb hangsúlyt.A romantika stílusban készült festmények gyakran ábrázolnak emelkedett érzelmeket, így például félelmet, győzelmet, igaz szerelmet, vigasztalanságot.

Bikaként igazán romantikusak vagyunk, de ez nem kizárólag a szerelemi életünkre jellemző, hanem az egész életünkre.Az érzelmi világunk nagyon gazdag, emiatt mindenki felé nyitottan, barátságosan, szeretettel fordulunk.

Könnyen beleszeretünk az emberekbe, tárgyakba, dolgokba, tehát mindenbe, ami heves érzelmeket keltenek bennünk.Úgy gondoljuk, hogy az életet aktívan kell megélni, ehhez pedig elengedhetetlen az érzelmek kifejezése, főleg ebbe a szürke, unalmas világban, ahol a legtöbb ember számára a pénz, az eredmények és az ambíciók a legfontosabbak.

 

 

Ikrek – Impresszionizmus: Az „impress” azaz „benyomás” szóból ered a stílus, aminek képviselői a természetes fény ragyogásában megmutatkozó természet szépségét ünnepelték.A festőket egyaránt lenyűgözte a hajnali, a nappali és az alkonyati fény.Az impresszionizmus képviselői szívesen festettek tájképeket és a mindennapi élet jeleneteit.

Ikrekként nagyon szeretjük a természetességet, ami megjelenik a külsőnkön és a környezetünkön is.Mi fáradhatatlanul törekszünk az önkifejezésre, emiatt azt szeretjük, ha mások se játszanak szerepet, hanem önmagunkat adják.

A hatodik érzékünk jól működik.Ennek köszönhetően ráérzünk a láthatatlan, misztikus dolgokra.Ezen kívül az empatikus képességünk is jó, mert könnyen kapcsolatba kerülünk másokkal, és a benyomásokból táplálkozunk.Az életet szeretjük olyannak látni, amilyen az valójában.

 

 

Rák – Szimbolizmus: A stílus képviselői elutasították a realizmust, mert abban hittek, hogy a festményeknek a gondolatokat és a lelkiállapotokat kell visszatükrözniük, és nem szabad csak lemásolni a látható világot.A szimbolista festők előszeretettel jelenítettek meg mitológiai jeleneteket, erotikát, bűnöket és halált a festővásznon.

Rákként nem szeretjük a realitást és a színtiszta valóságot, emiatt jellemző ránk, hogy nem vesszük le a rózsaszínszemüveget, mert azzal csak a bájt, a szeretetet, a szépet és a jóságot látjuk.Ahogy minden ember, úgy mi is tele vagyunk érzelmekkel.

Tudjuk, hogy mindenki különleges a maga módján, köszönhetően az egyedi lelki világának.Mi magunk a lelkek nagy kutatói vagyunk.Szeretünk valamilyen filozófia szerint élni, mert ennek segítségével könnyebben szembe tudunk nézni a mindennapok nehézségeivel.

 

 

Oroszlán – Futurizmus: A „futur” a jövő szóból ered.Azok a festők, akik ennek a stílusnak hódolnak, elbűvölőnek tartják a modern technikát, közlekedést, távközlést, robotikát, űrkutatást és a fejlődő világot.

A futuristák szögletes formákat, erőteljes vonalakat és dinamizmust érzékeltetnek a műveikkel.Ennek a stílusnak az egyik legfontosabb jellemzője az, hogy a művész megragadja a mozgást, a sebességet, ez a két dolog pedig remekül körülír minket.

Oroszlánként imádunk pörögni, fejlődni, utazni.Esetünkben az élet azt jelenti, hogy folyamatosan cselekszünk, mindig és mindenhol ott vagyunk, és mindenből ki akarjuk venni a részünket, hogy maximálisan megélhessük az életet.

Minket lehengerel a technika csodái.Nekünk mindenből a legújabb kell, mert rajongunk az újdonságokért.Emellett nagyon izgat, hogy hogyan fog alakulni a saját és a világ jövője.Lehet, hogy ez az oka, hogy szeretjük a jóslást és a jövő kifürkészésének módszereit.

 

 

Szűz – Kubizmus: Absztraktnak és geometrikusnak tűnhet a művészeti stílus, ám valójában igazi tárgyakat ábrázol, amik a festményt felépítik.Igaz, a kubizmust úgy szokták jellemezni, hogy tele van kockákkal, élekkel és mértani formákkal.

Ez remekül tükrözi a személyiségünket, hiszen esetünkben semmi sem fontosabb a logikánál, a realizmusnál és a tökéletességnél.Azt szeretjük, ha mi, de a környezetünk is tökéletes, ezért boldogan próbáljuk arra tanítani a többi embert, hogy figyeljenek jobban oda magukra.Büszkén hirdetjük, hogy milyen fontos erény a pontosság, a becsületesség és a tisztesség.

Mégis van bennünk valamiféle elvontság, ahogy a kubizmus festményeiben, ez pedig arra utal, hogy kíváncsiak vagyunk, és valahol hiszünk a láthatatlan világban, de csak akkor, ha valahogy ez bebizonyosodott a számunkra.

 

 

Mérleg – Reneszánsz: A reneszánsz jelentése „újjászületés”, ugyanis ebben a korszakban sokkal nagyobb figyelem fordult az emberek felé, tehát a festők humanitáriusabban próbálták megfesteni a valóságot.

Mérlegként mi is emberközpontúak vagyunk, mert számunkra mindenki egyedi és fontos a világban, hiszen konkrét céllal jöttek a világra.Nagyon szeretünk ilyesmin, és ehhez hasonló dolgokon merengeni.

Mindez jól magyarázza, hogy miért vagyunk ennyire barátságokat és nyitottak a többi emberrel, akiket szeretünk analizálni, leásni a lelkük mélyére.Az is jellemző ránk, hogy szívesen adunk tanácsokat, vezetjük őket, irányt mutatunk nekik, mert szeretnénk segíteni, hogy megleljék önmagunkat.Szerintünk a világ addig nem lehet nagyon rossz, amíg emberek vannak benne.

 

 

Skorpió – Barokk: Az olasz „barocco” szóból ered az elnevezés, aminek a jelentése bizarr és különleges.Ez a művészeti stílus általában túláradó, buja és érzelmes.Az archetipikus barokk szentkép a szenteket és angyalokat ábrázolja.

A csillagjegyünk közül sokan vallásosak, ez pedig eleve meghatározza az életüket, a hozzáállásukat, hiszen minden vallásnak, filozófiának megvannak a szabályai.Ez egyfajta biztonságot jelent, mert vannak kapaszkodók, amelyek vezetik.

Az is jellemző a Skorpiókra, hogy szeretünk kapcsolatba kerülni az égiekkel, hogy segítsenek a mindennapokban.Folyamatosan törekszünk a külső és belső fejlődésre, mert szeretnénk még jobbak lenni, hogy minél közelebb kerüljünk a megvilágosodáshoz, a vallásunkhoz, a szentjeinkhez.

 

 

Nyilas – Rokokó: Erre a dekoratív stílusra a könnyedség, a játékosság, finomság, elegancia és a pasztellszínek a jellemzőek.A rokokó festő szereti a mulatságot, a merész szerelmi jeleneteket megörökíteni a festővásznán.

Mindez jellemző a Nyilasokra, hiszen szabadon és önfeledten akarunk élni, de a játékos, szórakoztató és gazdag szerelmi életre is vágyunk.Nem szeretjük a komoly dolgokat, emiatt a szürke valóság sincs az ínyünkre, mert nem passzol a könnyed, gyermeki világunkhoz, amiben azt tehetünk, amit akarunk.

Arra vágyunk, hogy mindenki hagyjon élni, ezért cserébe mindenkit békén hagyunk.Szabadon akarunk szállni., tüzes szerelmi életet akarunk élni, miközben mindennap mulatunk, ugyanis számunkra ez az élet.

 

 

Bak – Bauhaus: Egyszerűség, geometrikusság és kifinomultság jellemzi ezt a stílust.Azért kaptuk ezt a művészeti irányzatot, mert utáljuk a bonyodalmakat, szeretjük a gondtalan életet, a szépséget és a kifinomultságot.Elvárjuk, hogy mindez ne csak ránk, hanem a környezetünkre is jellemző legyen.

Bakként nagyon fontosnak tartjuk a harmóniát és az összhangot.Nagyon szeretjük, ha minden egyszerű körülöttünk, ezért nem vagyunk restek egyenesen kimondani a véleményünket és azt, amit gondolunk.

Nem szívesen terheljük magunkat komoly dolgokkal.A legszívesebben a saját világunkba elvonulva élünk, mert az tökéletes.Jellemző ránk, hogy ugyanolyan fáradhatatlanul dolgozunk a külső és belső tökéletességünkön, mint a környezetünkén.

 

 

 

Vízöntő – Expresszionizmus: A művészeti stílus képviselői arra törekedtek, hogy ne a külvilágot ábrázolják, hanem a legbensőbb érzéseket.Ezek a festmények elmélyültek, szenvedélyesek, végsőkig személyesek, ahogy mi is, mert imádjuk kimutatni és hirdetni az érzéseinket.

Vízöntőként teljesen őszinték vagyunk, emiatt bátran kitárulkozunk, megmutatjuk önmagunkat, és próbáljuk rávenni a környezetünket arra, hogy kövessék a példánkat, mert unjuk, hogy a többség álarc mögött bujkál.

Számunkra semmi sem könnyebb annál, mint kibontakozni, megosztani a gazdag érzelmi világunkat.Úgy gondoljuk, hogy attól lehetne szebb és jobb a világ, ha mindenki úgy tenne, mint mi, és szenvedélyesen élné meg az életet.

 

 

Halak – Szürrealizmus: Ez a stílus az elvont, nem létező világot mutatja be.A festők illogikus, szokatlan, furcsa teremtményeket keltettek életre az alkotásokban.Ebből már rájöhettünk, hogy ezek az álomszerű művek jól tükrözik az életről alkotott képünket.

Halakként teljesen más szemmel nézzük a világot, mint a többi ember.Jellemző ránk, hogy mindenben és mindenkiben meglátjuk a nem mindennapit, a furcsát, vagy magunktól találunk ki valamit, ami érdekesebbé teszi az embereket.

Mi csak akkor tudjuk elviselni a számunkra szürke, unalmas világot, ha belecsempészhetjük az álmokat, a varázslatot és a lehetetlen dolgokat.Ami nem tetszik, azt annál jobban kiszínezzük, hogy elfogadható legyen a számunkra.Az se ritka, hogy annyira elmerülünk az álomvilágunkban, hogy ott sem vagyunk a jelenben.Nem véletlen, hogy sokan megjegyzik, hogy mindig a felhők között járunk.

(Forrás: noiportal.hu)