Mostantól kezdve négyszer olyan szorgosnak kell lenniük azoknak az amerikai polgároknak akik aláírást gyűjtögetve, petíciókat szeretnének benyújtani a Fehér Háznak, ugyan is a mostani 24 ezres aláírás minimumát feltolták 100 ezerre.

Na de miért?

“Létrehoztunk egy kiigazítást, annak érdekében, hogy biztosan képesek legyünk válaszolni az olyan égető és fontos kérdésekre, amelyek megérdemlik a figyelmet” – mondta Macon Phillips a Fehér Ház digitális stratégiáinak igazgatója.

És szerintem miért.

A nem olyan is olyan messzi-messzi múltban a Fehér Háznak egy olyan kérdéssel kellet foglalkoznia amiben egy a Csillagok Háborújában látott Halálcsillagot szerettek volna megépíttetni az állammal. Természetesen a petíciót elutasították, mondván, hogy drága, veszélyes, meg amúgy is minek ha már eleve van kint egy űrállomás – igaz nem bolygók szétrobbantására, hanem egyéb a világnak talán még is csak hasznosabb dolgok érdekében.

Az új rendszer alapvetően nem folyásólja be a most folyamatban lévő petíciókat, csak az újonnan elindítottakra irányul. Az országháznak továbbá kötelessége 30 napon belül válaszolnia a 100 ezer aláírást elért petíciónak.

Érdekességként az utolsó két hónapban 2,4 millió új felhasználó csatlakozott a rendszerhez, 79 ezer kérdést tettek föl és majdnem 5 millió aláírást regisztráltak. Átlagosan egy petíció 9 nap alatt érte el a 25 ezres átlagot de a legtöbbjük ezt már 5 nap alatt teljesítette. Összehasonlítva 2012 első 10 hónapjához képest mikor is körülbelül 18 nap kellet a minimum eléréséhez.

Vélemény, hozzászólás?